Kalinys draugui ant galvos peiliu išpjaustė džihadistų šūkį

Australijos kalinamas džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ gerbėjas užpuolė kitą kalinį ir ant jo galvos peiliu išraižė vieną šios teroristinės grupuotės šūkį. Teigiama, kad toje pačioje kameroje gyvenusiam kaliniui ant galvos buvo išpjaustyta džihadistų frazė „e4e“, kuri reiškia „akis už akį“, skelbia BBC.

Australijos kalinys kameros draugui ant galvos peiliu išraižė „Islamo valstybės“ šūkį.<br>„123rf“ asociotyvioji nuotr.
Australijos kalinys kameros draugui ant galvos peiliu išraižė „Islamo valstybės“ šūkį.<br>„123rf“ asociotyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-12 16:01, atnaujinta 2017-05-29 04:48

Teisėsaugos pareigūnai atliks tyrimą išsiaiškinti, kodėl didelį pavojų keliantis aštuoniolikmetis užpuolikas atsirado toje toje pačioje vienutėje su 40-mečiu kaliniu.

Naujojo Pietų Velso pataisų ministras Davidas Elliotas tvirtino, kad buvo padaryta „didelė klaida“ šiuos du kalinius laikyti toje pačioje kameroje.

Išpuolis įvyko Vidurio Šiaurės Pakrantės pataisos namuose Kempsio mieste, kuris yra keturios su puse valandos į šiaurę nuo Sidnėjaus.

Neturėjo kalėti kartu

Sužeistasis 40-metis buvo eilinis kalinys, tačiau jį užpuolusiam jaunuoliui Bourhanui Hraichie'ui turėjo būti taikomas aukščiausio saugumo režimas, dėl ko ir kilo pasipiktinimas, kad jie abu buvo laikomi toje pačioje kameroje.

Pataisų departamento atstovas teigė, kad aštuoniolikmetis buvo įkalintas dėl vagystės, o ne dėl nusikaltimų susijusių su terorizmu.

Pasak pirminių pranešimų, sužeistasis vyras tarnavo Australijos kariuomenėje Rytų Timore.

„Tačiau svarbu turėti omenyje, kad aukos praeitis nepakeičia dabartinio užpuolimo rimtumo“, – pranešime šnekėjo D.Elliotas.

Vidurio Šiaurės Pakrantės pataisos namų generalinis vadovas buvo nušalintas iš pareigų, kol bus įvykdytas tyrimas.

Neišprovokuotas išpuolis

Viešųjų tarnybų darbuotojų profesinės sąjungos Kalėjimų pareigūnų atšakos vadovas Steve'as McMahonas atskleidė, kad kalėjimo pareigūnai buvo smarkiai sunerimę dėl išpuolio, kuris įvyko ketvirtadienį.

„Tai yra iš tiesų žiaurus veiksmas, primenantis kankinimą“, – tvirtino S.McMahonas.

S.McMahonas taip pat teigė, kad abu vyrai niekados neturėjo būti patalpinti į tą pačią kamerą ir apibūdino įvykį kaip „visišką atsakingas pareigas einančių žmonių klaidą“.

Supjaustytas 40-metis buvo kritinės būklės, kai buvo nuvežtas į Makvario uosto bazės ligoninę, tačiau pasak ligoninės atstovo užpultojo vyro būklę pavyko stabilizuoti.

Aštuoniolikmetis užpuolėjas B.Hraichie'as buvo policijos apkaltintas tyčiniu kūno žalojimu ir žmogaus smaugimu. Jaunuoliui dėl šio įvykio buvo liepta stoti priešais teismą gegužės 23 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.