Musulmonai Šveicarijoje nepaspaudė rankos – negaus pilietybės

Šveicarija sustabdė

Šveicarija sustabdė pilietybės suteikimo procesą dviejų musulmonų brolių šeimai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šveicarija sustabdė pilietybės suteikimo procesą dviejų musulmonų brolių šeimai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2016, 8:39 PM, atnaujinta May 28, 2017, 8:46 AM

14 ir 15 metų broliai informavo šiaurinio Tervilio miesto savivaldybės švietimo pareigūnus, kad fizinis kontaktas su moterimis, kurios nėra jų šeimos narės, prieštarauja jų religinėms pažiūroms.

Berniukai buvo atleisti nuo šios šveicarų mokyklose gyvuojančios tradicijos spausti rankas mokytojams, o Tervilio pareigūnai nurodė jiems taip pat vengti kontakto ir su mokytojais vyrais, siekiant taip išvengti moterų lytinės diskriminacijos.

Tačiau šis kompromisas sulaukė netikėtos Šveicarijos politikų reakcijos. Viena jų, teisingumo ministrė Simonetta Sommaruga (Simoneta Somaruga) pareiškė, kad „rankos paspaudimas yra (šveicarų) kultūros dalis“.

Antradienį Bazelio srities, kuriai priklauso Tervilis, pareigūnai pareiškė, kad stabdo berniukų šeimos natūralizavimo procesą.

Bazelio srities atstovas Adrianas Baumgartneris elektroniniu paštu patvirtino naujienų agentūros ATS pranešimą apie proceso sustabdymą.

Pranešime taip pat nurodoma, kad toks pilietybės suteikimo proceso sustabdymas yra įprastas, kadangi pareigūnai dažnai prašo pateikti papildomos informacijos apie natūralizuojamas šeimas.

Žiniasklaidai sureagavus į pilietybės suteikimo proceso nutraukimą dėl atsisakymo spausti ranką, Bazelio srities pareigūnai paprašė teisės ekspertų rekomendacijų, kurių pažadėjo laikytis.

Brolių tėvas, Bazelyje gyvenantis siras imamas, į Šveicariją persikėlė 2001 metais ir gavo joje oficialų prieglobstį.

Bazelio migracijos pareigūnai renka papildomą informaciją apie aplinkybes, kuriomis buvo patenkintas berniukų tėvo prieglobsčio prašymas.

Aštuonis milijonus gyventojų turinčioje Šveicarijoje gyvena maždaug 350 tūkst. musulmonų.

Anksčiau panašių ginčų buvo sukėlę musulmonai tėvai, kurie reikalavo atleisti jų dukras nuo plaukimo pamokų.

Tuo metu musulmonų šeimos skina pergales teismuose prieš mokyklas, kurios siekė uždrausti savo mokinėms dengti veidą musulmoniškomis skraistėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.