Popiežius vėl kritikuoja Vakarus dėl jų abejingumo pabėgėliams

Popiežius Pranciškus

„Nes kiekvienas iš jūsų gali būti tiltas, jungiantis labai nutolusius žmones, paverčiantis įmanomu skirtingų religijų ir kultūrų susitikimą“, – sakė popiežius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Nes kiekvienas iš jūsų gali būti tiltas, jungiantis labai nutolusius žmones, paverčiantis įmanomu skirtingų religijų ir kultūrų susitikimą“, – sakė popiežius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Apr 19, 2016, 3:54 PM, atnaujinta May 28, 2017, 9:30 AM

„Jau per daug kartų mes jūsų nepriėmėme“, – sakė popiežius pabėgėliams skirtoje vaizdo žinutėje, praėjus trims dienoms po jo sugrįžimo iš Graikijos Lesbo salos, iš kurios į Vatikaną jis parsivežė tris prieglobsčio prašančių sirų šeimas.

„Atleiskite mums už uždarumą ir abejingumą mūsų visuomenių, kurios bijo permainų mūsų gyvenime ir mūsų mąstyme, kurių reikalauja jūsų buvimas (čia), – kalbėjo pontifikas. – Nors esate laikomi našta, išlaidomis, tačiau realybėje jūs esate dovana. Jūs esate liudininkai, kaip mūsų malonus ir gailestingas Dievas sugeba jums keliamą blogį ir neteisingumą paversti tuo, kas yra gera visiems“.

„Nes kiekvienas iš jūsų gali būti tiltas, jungiantis labai nutolusius žmones, paverčiantis įmanomu skirtingų religijų ir kultūrų susitikimą“, – sakė jis.

Šis vaizdo įrašas buvo padarytas minint Astallio (Astalio) centro, pabėgėliams skirtos jėzuitų tarnybos būstinės Romoje, 35-ąsias metines. Ši tarnyba yra nevyriausybinė organizacija, kurią įkūrė religinis ordinas, kuriam priklauso ir popiežius.

Kaip ir prieš kelias dienas, kai lankėsi Lesbo saloje, argentiniečių kilmės popiežius pakartojo, kad, jo nuomone, neteisinga skirstyti migrantus į ekonominius migrantus ir nuo karo arba persekiojimo bėgančius pabėgėlius.

„Palikusieji savo žemę dėl priespaudos, karo, dėl to, kad aplinka buvo užteršta arba virto dykuma, arba dėl neteisingo planetos išteklių paskirstymo, visi jie yra mūsų broliai, su kuriais mes dalinamės savo duona, savo namais ir savo gyvenimu“, – kalbėjo Pranciškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.