JK iždo sekretorius: JK yra „stiprybės pozicijoje“

Jungtinė Karalystė yra

JK iždo sekretorius: JK yra „stiprybės pozicijoje“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JK iždo sekretorius: JK yra „stiprybės pozicijoje“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2016, 10:49 AM, atnaujinta May 20, 2017, 1:47 PM

Tiesa, ministras, kurį cituoja BBC, pripažino, kad šalies ekonomiką vis tiek teks koreguoti ir pridūrė, kad „šiuo metu būtų protinga palaukti naujo ministro pirmininko“ prieš imantis kokių nors veiksmų.

Savo pareiškimu G. Osborne'as siekia nuraminti rinkas, patyrusias šoką dėl praėjusį ketvirtadienį Jungtinėje Karalystėje įvykusios referendumo, kuomet dauguma britų nubalsavo už išstojimą iš Europos Sąjungos. Iždo sekretorius nieko nekomentavo nuo pats referendumo pabaigos.

„Sakiau, kad teks pataisyti stogą, todėl esame pasirengę bet kam, ką atneš ateities, ir dėkui Dievui, kad tam pasiruošėme“, –sakė JK iždo sekretorius.

Jis taip pat pabrėžė, kad tik JK galės inicijuoti išstojimo iš ES procesą pagal Lisabonos sutarties 50-ąjį straipsnį ir kad tai padaryti tik po to, kai bus aišku, kokių susitarimų su Europos kaimynais sieks Britanija.

G. Osborne'as taip pat pranešė, kad jau kalbėjosi su šalies centrinio banko – Anglijos banko – vadovu Marku Carney ir kad bankas yra gerai pasirengęs nenumatytiems atvejams.

„Nereikėtų nuvertinti mūsų ryžto“, – sakė G. Osborne'as, pridūręs, kad referendumo rezultatas „nėra toks, kokio tikėjausi“. „Tačiau Britanijos žmonės davė mums nurodymus“, – sakė jis.

Iždo sekretorius taip pat pabrėžė, kad artimiausiu metu neketina atsistatydinti, ir pabrėžė, kad JK reikės derėtis dėl išstojimo iš ES. „Ketinu aktyviai dalyvauti šiuose debatuose“, – pažymėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?