Turkijos kariuomenė „apvalyta“ , suimti žurnalistai

Suėmė žurnalistus

Turkijos kariuomenė „apvalyta“ nuo Guleno šalininkų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Turkijos kariuomenė „apvalyta“ nuo Guleno šalininkų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2016, 9:26 AM, atnaujinta May 17, 2017, 9:35 AM

„Išvalėme iš savo kariuomenės FETO (Fethullah teroro organizacijos) elementus, kurie apsimetinėjo kariais“, – B.Yildirimas sakė kalbėdamas prezidentūroje Ankaroje.

Turkija kaltina F.Guleną organizavus nepavykusį liepos 15 perversmą ir vadovaujant dideliam „teroristiniam“ tinklui, bet jis šiuos kaltinimus griežtai neigia.

Suėmė žurnalistus

Turkijos valdžia išdavė arešto orderius suimti 88 žiniasklaidos priemonių darbuotojus po mėginimo įvykdyti karinį perversmą, pareiškė nevyriausybinė organizacija Žurnalistų gynimo komitetas, (ŽGK). Apie tai informuoja „RIA Novosti“. 

Per pastarąją savaitę Turkijoje buvo sulaikyti bent 48 žurnalistai, pastebi organizacija, panaikinta apie 330 žurnalistų akreditacija. 

ŽGK paragino Turkijos vyriausybę išlaisvinti visus sulaikytus žurnalistus, ir pavadino vykstančius suėmimus „raganų medžiokle“. 

Po nepavykusio perversmo šalyje Turkijos valdžia uždarė per 130 žiniasklaidos organizacijų. Nurodyta nutraukti trijų naujienų agentūrų, 16 televizijų ir 23 radijo stočių, 45 laikraščių, 15 žurnalų ir 29 leidyklų darbą. 

Naktį į liepos 16-ąją Turkijoje grupė maištininkų mėgino įvykdyti karinį perversmą. Pagrindinė konfrontacija vyko Ankaroje ir Stambule. Šalies vadovybė paskelbė, kad pučas nuslopintas. 

Naujausiais duomenimis, žuvo 246 žmonės, neskaitant pučistų. 2185 žmonės buvo sužeisti. Liepos 21-ąją Turkijos parlamentas pritarė nepaprastosios padėties įvedimui šalyje trims mėnesiams. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.