Po mėnesio kalnuose rasta pagalbos laukusi turistė

Čekų turistė buvo

Naujojoje Zelandijoje po mėnesio rasta dingusi turistė iš Čekijos.<br>AP nuotr.
Naujojoje Zelandijoje po mėnesio rasta dingusi turistė iš Čekijos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 2:22 PM, atnaujinta May 14, 2017, 10:54 PM

Paieškos komanda trečiadienį rado moterį, kai buvo susirūpinta, kad niekas nematė jos ir jos partnerio nuo to laiko, kai jie išsiruošė į 32 kilometrų žygį garsiuoju Routeberno taku.

Kaip sakė inspektorius Olafas Jensenas, policija leidosi į paieškas su sraigtasparniu ir skrisdama palei populiarų turistinį maršrutą šalies pietvakariuose rado moterį gamtosaugos departamento prižiūrėtojo namelyje.

Moteris, kurios tapatybė nenurodoma, sakė, kad jie pradėjo žygį liepos 24 dieną, o po keturių dienų jos partneris nukrito nuo stataus šlaito.

Ji sugebėjo vyrą pasiekti, tačiau, kaip manoma, jis netrukus mirė.

Tuo metu ten smarkiai snigo ir moteris praleido tris naktis be pastogės, kol rado namelį, kuriame buvo maisto, malkų ir dujų. Ten ji ir glaudėsi nuo rugpjūčio pradžios.

„Juos įkalino ekstremalios sąlygos“, – sakė O.Jensenas ir pridūrė, kad sniegas buvo „ypač gilus“ ir net uždengė kelio ženklus.

„Jie pasimetė ir nuklydo nuo kelio“, – pažymėjo inspektorius.

Šalia namelio „moteris nulipdė iš sniego pagalbos ženklus. Ji pajuto palengvėjimą, kai vakar buvo išgelbėta“, – sakė inspektorius.

O.Jensenas taip pat sakė, jog yra „labai neįprasta“, kad kažkas dingtų Naujojoje Zelandijoje ir taip ilgai apie tokį incidentą niekas nepraneštų.

Moteris, kuri, kaip manoma, yra vos peržengusi trečią dešimtį, gydoma nuo nedidelių sužeidimų, nušalimų ir galimos hipotermijos, sakė O.Jensenas.

Routebernas yra pasaulinio garso takas, vedantis per Naujosios Zelandijos Pietų Alpes ir kasmet pritraukiantis tūkstančius turistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth