Filmo verta istorija: skandalingą kyšių imperatorę pražudė kerštaujanti motina

Kai Leono provincijos valdytoja Isabel Carrasco buvo nušauta, suvirpėjo visa Ispanija. Sukrėtimas tęsiasi: pradėjus nagrinėti bylą atskleista ne tik korupcija, bet ir motinos bei dukters santykių drama.

Ispanijos politikė I.Carrasco buvo nužudyta ant Leono miesto tilto.
Ispanijos politikė I.Carrasco buvo nužudyta ant Leono miesto tilto.
I.Carrasco buvo pašauta keturis kartus.
I.Carrasco buvo pašauta keturis kartus.
Su tokiu papuošalu politikė pasirodė viename rinkimų kampanijos renginyje.
Su tokiu papuošalu politikė pasirodė viename rinkimų kampanijos renginyje.
I.Carrasco tapo pirmąją moterimi, užėmusia provincijos vadovo postą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
I.Carrasco tapo pirmąją moterimi, užėmusia provincijos vadovo postą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Kristina Nastopkaitė, specialiai („Lietuvos rytui“), Barselona

2016-11-16 05:57, atnaujinta 2017-04-17 21:02

Isabel Carrasco garsėjo ekstravagantiška išvaizda. Ji dievino ryškius drabužius ir šokiruojančius aksesuarus. Ir paskutinę gyvenimo dieną politikė avėjo ryškius violetinius batus su platformomis. Iš po paklodės, dengiančios lavoną, kyšojo nužudytos politikės kojos su išskirtinai atrodančiais batais. Tik dėl jų Leono žurnalistai pagaliau patikėjo, kad I.Carrasco tikrai buvo nužudyta dienos metu vidury miesto.

2014-ųjų gegužės 14 diena. Centrinė Ispanija. Leono miestas. 17 valandų 15 minučių. Žymi politikė I.Carrasco išeina iš savo namų ir pasuka link tilto, jungiančio Bernesgos upės krantus.

Paskui ją nuseka kita, juodai vilkinti vidutinio amžiaus moteris. Iš priekio ateina buvęs policininkas Pedro Mielgo su žmona, kuri jam pašnibžda, jog ryškiai apsirengusi ir violetinius batus su platformomis avinti I.Carrasco – tai Leono provincijos vyriausybės prezidentė, priklausanti konservatyviai Liaudies partijai.

Buvęs policininkas prasilenkdamas dar spėja pagalvoti, kad I.Carrasco iš paskos sekanti moteris tikriausiai yra jos asmens sargybinė, kai netikėtai išgirsta šūvį. Atsisukęs P.Mielgo pamato, kaip I.Carrasco krinta ant žemės, o juodai vilkinti moteris prisiartina, atsiklaupia ir paleidžia dar tris šūvius jai į galvą.

Tą akimirką P.Mielgo pradeda vytis sprunkančią žmogžudystę įvykdžiusią ir pistoletą į krepšį paslėpusią moterį.

Akimirką ji dingsta buvusiam policininkui iš akių, bet po kelių minučių jis ją vėl išvysta, dabar jau sėdinčią automobilyje „Mercedes-Benz SLK 200“, kurį vairuoja jauna moteris.

P.Mielgo pro šalį važiuojantį policijos ekipažą įspėja, kad automobilyje „Mercedes“ sėdinti moteris yra žudikė.

„Tai ji, tai ji“, – susijaudinęs šnibžda P.Mielgo ir pataria būti atsargiems, „nes moteris yra ginkluota“.

Policininkai mašiną sustabdo ir paprašo moterų asmens dokumentų.

Paaiškėja, jog į I.Carrasco šovusi moteris yra 58 metų Montserrat Gonzalez, žymaus Leono policijos inspektoriaus Pablo Martinezo žmona.

Šalia automobilyje sėdinti moteris – 34 metų Triana Martinez, Montserrat duktė.

Abi jos šiuo metu atlieka 20 ir 22 metų kalėjimo bausmę už Leono provincijos vyriausybės prezidentės I.Carrasco nužudymą gatvėje vidury dienos.

Pažado dukrai neįvykdė

Ispanijos detektyvams I.Carrasco nužudymo narpliojimas užminė daug mįslių ir kėlė profesinį pasitenkinimą.

Tai, kas iš pradžių atrodė kaip politinis sąmokslas, pasirodė esąs asmeninis kerštas ir supuvusios Ispanijos politinės kastos elgesio pasekmė.

I.Carrasco šūviu į širdį ant Leono miesto tilto buvo nužudyta už tai, kad neįvykdė M.Gonzalez dukteriai duoto pažado – neįtaisė jos šiltoje vietelėje provincijos administracijoje.

„Nužudžiau Isabel dėl savo dukters. Ji buvo labai blogas žmogus, su kuriuo neįmanoma susišnekėti. Vienintelis būdas su jais susidoroti yra nužudyti“, – tvirtai ir be jokios atgailos teisme prisipažino M.Gonzalez.

Politikoje karjerą pradėjusi T.Martinez ilgą laiką buvo I.Carrasco numylėtinė.

Kaip Ispanijoje įprasta, mergina už bičiulystę tikėjosi nuolatinės darbo vietos provincijos administracijoje. Bet jos lūkesčiai nebuvo patenkinti – tarp I.Carrasco ir T.Martinez perbėgo juoda katė ir prezidentė merginos norų neišpildė. Tuomet Trianai prasidėjo sunki depresija.

Gelbėjo dukters gyvybę

Trianos ir jos motinos Montserrat ryšys buvo labai stiprus, jos viskuo dalijosi ir visuomet būdavo kartu.

Kai duktė išsikėlė iš tėvų buto, netrukus paskui ją atsekė ir motina.

„Viena be kitos jos tiesiog negalėjo gyventi. Todėl ne keista, kad dėl dukters depresijos M.Gonzalez kaltino I.Carrasco, ji tiesiog virė pykčiu ir pamažu rezgė keršto planą.

Policijos inspektorius M.Gonzalez vyras teisme teigė nieko nežinojęs apie savo žmonos ketinimus. Bet vyras prisipažino, kad sutuoktinė pastaruoju metu buvo keista: „Ji elgėsi tarytum būtų išėjusi iš proto.“

„Trianai buvo labai blogai, ji numetė net 25 kilogramus. I.Carrasco ne tik neįtaisė jos administracijoje, bet ir kaip įmanydama persekiojo mano dukterį.

Žinojau, kad gyvens arba Triana, arba I.Carrasco. Tikėjau, kad politikės mirtis bus naudinga visai žmonijai“, – teisme prisipažino I.Carrasco žudikė.

Į darbą – per pažįstamus

Nužudyta politikė buvo garsi Leono mieste ir jo apylinkėse kaip paslaugų ir kyšių imperatorė.

Sunkiausios ekonominės krizės metu, kai net 25 procentai Ispanijos gyventojų neturėjo darbo, ji gaudavo atlyginimą net už 14 skirtingų pareigų.

I.Carrasco tapo pavyzdžiu, kaip ispanų politikai melžė valstybines lėšas net ir sunkiausiu ekonominiu laikotarpiu.

Politikei teko aiškintis, kodėl į administracinį darbą 2007 metais priimti klerkai buvo politinio Leono elito giminės ir pažįstami.

Jie per priimamuosius egzaminus gavo geriausius pažymius. Kaip vėliau paaiškėjo, visi 40 konkursą laimėjusių darbuotojų iš anksto buvo gavę egzamino klausimus.

To paties tikėjosi ir T.Martinez. Anot šios merginos, jai specialiai buvo ruošiama telekomunikacijų inžinierės darbo vieta.

„Negavau tos vietos, nes atsisakiau miegoti su Isabel“, – teismo metu tvirtino Triana.

20 metų bausmę kalėjime atliekanti T.Martinez tvirtino, kad I.Carrasco tikėjosi iš jos sekso, o jo negavusi pavertė jos gyvenimą pragaru.

„Ji pasikvietė mane į namus, prašė, kad įtaisyčiau jai kabelinę televiziją. Gėrėme vyną, ji prisiartino, pasakė, kad skaniai kvepiu, ir norėjo mane pabučiuoti.

Aš išsigandau – nenorėjau jokių intymių santykių, bandžiau išeiti. Isabel mane sulaikė, prašė, kad apsigalvočiau. Ji tvirtino, jog man jau yra paruošta labai gera darbo vieta“, – teisme šnekėjo T.Martinez.

Nužudytos politikės negedėjo

Leono miestas neverkė dėl I.Carrasco mirties – priešų ji turėjo daugiau nei draugų. „Skaldyk ir valdyk“ – tokiu principu vadovavosi politikė, kuriai nugarą buvo atsukęs ne vienas bendražygis.

Centrinėje Ispanijoje, kur visuomenė itin konservatyvi ir kur dar visai neseniai moterys nėjo jokių oficialių pareigų, I.Carrasco tapo pirmąją moterimi, užėmusia provincijos vadovo postą.

Tai šokiravo kai kuriuos vyriškosios lyties jos politinius bendražygius bei vietinį verslininkų klaną.

„Jie negalėjo pakęsti, jog turės paklusti moters įsakymams“, – pasakojo artima I.Carrasco draugė Angela Dominguez.

Vis dėlto Leono miesto gyventojai niekuomet nepamirš prezidentės nužudymo.

Jie iki šiol prisimena, ką veikė tuo metu, kai sužinojo apie netikėtą politikės mirtį.

Miguelis Angelis Zamora, „Diario de Leon“ korespondentas, prisimena išgirdęs žinią apie I.Carrasco nužudymą per radiją.

„Aš negalėjau tuo patikėti. Tučtuojau paskambinau į redakciją, tačiau kolegos taip pat manė, jog kur nors įsivėlusi klaida.

Žinią patvirtino nuotraukos – palaikai buvo uždengti paklode, tačiau iš po jos kyšojo ryškūs violetiniai batai su platformomis, kuriuos visi atpažino“, – pasakojo žurnalistas.

Klaidos nebuvo: moteris, vadinama Leono Margareth Thatcher, iš tikrųjų buvo nušauta ant tilto.

„Tiltas po nužudymo virto turistiniu objektu. Tačiau toje vietoje, kurioje buvo nušauta I.Carrasco, niekad niekas nėra padėjęs gėlių“, – pasakojo Leono miesto taksistas.

Pasižymėjo išskirtiniu stiliumi

I.Carrasco patiko provokuoti. Visi Leono miesto gyventojai puikiai prisimena nuotrauką, kurioje politikė segi kaklo papuošalą su deimantais ir milžinišku užrašu SEX. Su tokiu papuošalu politikė pasirodė viename rinkimų kampanijos renginyje. „Jei nepatinka, nežiūrėkit“ – į komentarus atšovė kišenėje žodžio neieškojusi konservatorė.

Politikė buvo dažna plastinės chirurgijos klinikų pacientė. Tiesa, I.Carrasco to neslėpė. Ne sykį viešai ji yra parodžiusi randus už ausų ir sakė, kad „ateina laikas, kai visiems tenka tai daryti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.