Norvegijos policija atskleidė milžinišką pedofilų tinklą

Norvegijos policija pateikė kaltinimus 51 asmeniui, susijusiam su pedofilų tinklu, kuris laikomas didžiausia užfiksuota vaikų prievartavimu užsiimančia organizuota grupuote šalies istorijoje, skelbia „The Local“.

Norvegijos policijos įvykdyta operacija atskleidė ne vieną, bet kelis pedofilų tinklus.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Norvegijos policijos įvykdyta operacija atskleidė ne vieną, bet kelis pedofilų tinklus.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 9:09 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:35 AM

Policijos operacija atskleidė, kad tinklo nariai smurtavo prieš vaikus ir net kūdikius.

Pareigūnai taip pat konfiskavo 150 terabaitų kompiuteriuose saugotos informacijos – nuotraukų, vaizdo įrašų ir įvairių pedofilų grupuočių narių susirašinėjimų.

„Medžiagoje užfiksuota įvairaus amžiaus vaikų prievartavimai, žaginami mažamečiai, surišti vaikai, verčiami santykiauti su gyvūnais arba kitais vaikais“, – apie siaubingus nusikaltimus pasakojo policijos operacijai vadovavusi pareigūnė Hilde Reikras.

20 iš 51 su nusikaltimais susijusių įtariamųjų buvo suimti Vakarų apygardos policijos. Likęs 31 asmuo kilęs iš kitų apygardų ir jų bylos dar tiriamos. Dėl dar vieno įtariamojo vyksta tyrimas užsienyje.

Policija pabrėžė, kad jos įvykdyta operacija atskleidė ne vieną, bet kelis pedofilų tinklus.

„Nustatėme, kad panašių tikslų turintys individai susisiekdavo vadinamajame giliajame tinkle (paieškos sistemose nepasirodančiuose slaptuose interneto puslapiuose. – Red.), kur kalbėdavosi apie vaikus“, – teigė H.Reikras.

Anot prokuratūros vadovės Janne Ringset Heltne, tarp tinklo narių buvo keli labai išsilavinę informacinių technologijų žinovai, gebėję pasinaudoti šifravimu ir anonimiškumu, kad paslėptų įkalčius.

Visi sulaikytieji – vyrai. Pasak policijos, vieno įtariamojo mergina laukėsi, tad jis su kitu vyru aptarė planus, kaip prievartaus kūdikį, kai jis gims.

Kai kurie vyrai taip pat tiesiogiai transliavo savo nusikaltimus internete arba tvirkino savo pačių vaikus.

Be to, tarp asmenų, kuriems pateikti kaltinimai, yra du esami arba buvę valdžios atstovai, vienas mokytojas ir teisininkas.

Norvegijos policija tyrimą pradėjo gavusi informacijos iš JAV Federalinio tyrimų biuro, kurio agentams pavyko įsilaužti į vieną pedofilų tinklalapį ir sekti jo narius.

Sulaikytiesiems gresia iki 15 metų kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.