Paryžiaus greitkelyje apiplėštos katarietės neteko turto už 5 mln. eurų

Prancūzijos sostinėje

Moterys buvo apiplėštos pirmadienį, nusikaltėliams privertus jų vairuotoją greitkelyje sustabdyti automobilį.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Moterys buvo apiplėštos pirmadienį, nusikaltėliams privertus jų vairuotoją greitkelyje sustabdyti automobilį.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-22 11:43, atnaujinta 2017-04-17 09:11

Moterys buvo apiplėštos pirmadienį, nusikaltėliams privertus jų vairuotoją greitkelyje sustabdyti automobilį, išvažiavusį iš Paryžiaus šiaurės rytuose esančio Le Buržė oro uosto. 

Jų automobilį „Bentley „ sustabdę du kaukėti plėšikai papurškė moterims į veidus ašarinių dujų ir „pagrobė viską, kas buvo mašinoje: juvelyrinius dirbinius, drabužius, bagažą“, sakė vienas šaltinis. 

Greitkelio atkarpoje, vedančioje iš Paryžiaus į Charles’io de Gaulle’io ir Le Buržė oro uostus, panašūs apiplėšimai būna dažnai; užpuolami prabangiais automobiliais važiuojantys turtingi užsieniečiai, neretai su savimi turintys didžiules sumas grynųjų pinigų. 

Nusikaltėliai dažnai apiplėšia automobilius pasinaudodami eismo spūstimis. 

Praėjusį mėnesį buvo apiplėštas taksi automobilis, kuriuo iš Le Buržė oro uosto važiavo Prancūzijos baldų prekybos tinklo vadovas ir dar keli keleiviai. 

Trys plėšikai tąsyk pagrobė turto už maždaug 100 tūkst. eurų. 

Panašaus apiplėšimo auka pernai tapo korėjietė meno kolekcininkė. Trys užpuolikai iš jos automobilio pagrobė brangenybių už 4 mln. eurų. 

Pačiame Paryžiuje taip pat būta didžiulį ažiotažą sukėlusių apiplėšimų, paskatinusių vyriausybę imtis papildomų saugumo priemonių turistų traukos centruose.   

Spalį prabangiuose apartamentuose Paryžiuje buvo surišta ir apiplėšta JAV televizijos realybės šou žvaigždė Kim Kardashian. Ji neteko papuošalų, vertų maždaug 10 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.