Malaizija tebeieško šešių per laivo katastrofą šalia Borneo dingusių žmonių

Malaizijos pareigūnai

Malaizijos pareigūnai pirmadienį išplėtė šešių žmonių, tarp jų penkių turistų iš Kinijos, kurių laivas šeštadienį nuskendo prie Borneo salos krantų, paiešką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Malaizijos pareigūnai pirmadienį išplėtė šešių žmonių, tarp jų penkių turistų iš Kinijos, kurių laivas šeštadienį nuskendo prie Borneo salos krantų, paiešką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 30, 2017, 9:18 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 4:58 AM

Per šią nelaimę 22 žmones pavyko išgelbėti, tačiau trys kinų turistai žuvo.

Malaizijos pakrančių apsaugos agentūra pranešė, kad paieškų zona Pietų Kinijos jūroje, prie Sabos valstijos krantų, buvo išplėsta keturis kartus – iki maždaug 1 500 kvadratinių jūrmylių.

Agentūros pranešime nurodoma, kad paieškose dalyvauja ir Brunėjaus lėktuvas, iš kurio žvalgomi šio sultonato teritoriniai vandenys.

Malaizijos valstybinė naujienų agentūra „Bernana“ citavo federalinio kabineto ministrą Shahidaną Kassimą, kuris sakė, kad 20 išgelbėtų kinų turistų buvo nusilpę, nudegę saulėje ir buvo krečiami drebulio, tačiau rimtesnių sužalojimų nepatyrė.

Sekmadienį vėlai vakare išgelbėti žmonės buvo parplukdyti į krantą ir hospitalizuoti.

Sh.Kasimas pažymėjo, jog gelbėtojai neturi daug laiko, nes vienas išgelbėtas asmuo pareigūnams pasakė, kad vienas iš šešių dingusių žmonių jau mirė.

Kiek anksčiau pareigūnai pranešė, kad gelbėjimosi liemenes vilkėję kinų turistai vandenyje stengėsi laikytis grupelėmis ir buvo suformavę gyvąsias grandines. Po maždaug 10 valandų plūduriavimo juos išgelbėjo žvejai.

Nelaimę patyręs katamaranas šeštadienio rytą, pirmąją Naujųjų metų pagal kinų kalendorių dieną, išplaukė iš Malaizijos Sabos valstijos sostinės Kota Kinabalu į Mengalumą – už maždaug 60 km į vakarus esančią salą, garsėjančią nuostabiais paplūdimiais ir nardymo galimybėmis.

Po maždaug 12 valandų buvo pranešta apie laivo dingimą. Katamaranu plaukė iš viso 31 žmogus – 28 kinai turistai ir trys įgulos nariai.

Kapitoną ir vieną įgulos narį sekmadienio popietę išgelbėjo kitas turistinis laivas, o dar po kelių valandų žvejai ištraukė iš vandens 20 gyvų likusių žmonių ir tris skenduolius – du vyrus ir moterį.

Agentūra „Bernama“ pranešė, kad žmonės plūduriuodami vandenyje praleido 10 valandų, tačiau nenurodė, kada laivas nuskendo, taip pat nepateikė daugiau jokių kitų detalių.

Borneo (Kalimantano) sala priklauso trims valstybėms: šiaurinė dalis – Malaizijai ir Brunėjui, o pietūs – Indonezijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.