Nužudytas Šiaurės Korėjos diktatoriaus brolis

Malaizijoje žuvo Šiaurės Korėjos diktatoriaus Kim Jong-uno brolis Kim Jong-namas. Pranešama, kad jis buvo nužudytas Kvala Lumpūro oro uoste dviejų Šiaurės Korėjos agenčių, kurios naudojo švirkštus su nuodais, o tada iš įvykio vietos pabėgo įsėdusios į taksi, skelbia „The Independent“ ir „Al Jazeera“.

Malaizijoje žuvo Kim Jong-namas (dešinėje).<br>lrytas.lt montažas, AFP ir „Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Malaizijoje žuvo Kim Jong-namas (dešinėje).<br>lrytas.lt montažas, AFP ir „Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Kim Jong-namas (sėdi dešinėje) su savo tėvu Kim Jong-ilu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Kim Jong-namas (sėdi dešinėje) su savo tėvu Kim Jong-ilu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Malaizijoje žuvo Kim Jong-namas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Malaizijoje žuvo Kim Jong-namas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„The Independent“, „Al Jazeera“, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 14, 2017, 1:03 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 3:15 AM

45 metų Kim Jong-namas buvo vyriausiasis buvusio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-ilo sūnus. Kim Jong-namo motina buvo Kim Jong-ilo meilužė Sung Hae-rim – Pietų Korėjoje gimusi aktorė, kuri mirė Maskvoje. Po tėvo mirties Kim Jong-namą nužudyti buvo bandyta 2011 metais Makao.

Kim Jong-namas buvo laikomas buvusio diktatoriaus įpėdiniu, tačiau neteko populiarumo 2001 metais, kai bandė patekti į Japoniją su netikru pasu. Jis į Japoniją keliavo su dviem moterimis ir vaiku ir tvirtino, kad norėjo aplankyti Disneilendą.

Kim Jong-uno brolis Kim Jong-namas paspruko į Malaiziją po to, kai 2013 metų gruodį buvo nužudytas jo įtakingas dėdė Jang Song-thaekas.

Nors vienas Pietų Korėjos vyriausybės šaltinis apie Kim Jong-namo mirtį pranešė naujienų agentūrai „Reuters“, kol kas dar nėra oficialaus patvirtinimo. Tačiau BBC skelbia, kad Kim Jong-namo mirtį patvirtino vienas Malaizijos premjero šaltinis.

Malaizijos policijos komisaro pavaduotojas Abdul Azizas Ali, atsakingas už Kvala Lumpūro tarptautinio oro uosto apsaugą, naujienų agentūrai AFP sakė, kad pirmadienį vienas apie 40 metų korėjietis buvo rastas sukniubęs oro uoste, o jo sveikatos būklė buvo labai bloga.

Oro uosto tarnybos skubiai išvežė jį į ligoninę, bet vyras pakeliui mirė, nurodė pareigūnas.

Po Kim Jong-ilo mirties 2011 metų gruodį Šiaurės Korėjos vairą perėmė Kim Jong-unas. Kim Jong-namas, laikytas reformų Šiaurės Korėjoje šalininku, anksčiau yra sakęs vienam Japonijos laikraščiui, kad nepritaria dinastiniam valdžios perdavimui savo šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.