Donaldas Trumpas nupiešė šviesią Amerikos ateitį

Pirmą kartą Kongresui kalbą sakęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas kiek pakeitė savo toną. Vietoj kalbų apie šalies griuvimą jis pabrėžė vieningumo svarbą ir minėjo naujo JAV istorijos etapo pradžią.

D.Trumpas (viduryje) kalbėjo itin optimistiškai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas (viduryje) kalbėjo itin optimistiškai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Mar 2, 2017, 9:32 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:42 PM

Prezidentas D.Trumpas antradienio vakarą kreipėsi į respublikonų ir demokratų įstatymų leidėjus skambiomis frazėmis skelbdamas, kad JAV atgyja optimizmas.

„Atėjau skleisti giliai širdyje esančios žinios apie vienybę ir stiprybę, – kalbėjo D.Trumpas. – Dabar prasideda naujas Amerikos didybės skyrius, visur atsiranda naujas pasididžiavimas mūsų šalimi. Nauja optimizmo banga neįmanomas svajas padaro pasiekiamas ranka.

Tai, ką matome šiandien, yra amerikietiškosios dvasios atgimimas.“

Tiesa, kaip ir visose D.Trumpo kalbose, nebuvo apsieita be prieštaringai vertinamų pareiškimų. Demokratų partijos atstovams ypač nepatiko prezidento dūriai buvusio šalies lyderio Baracko Obamos palikimui.

Be to, D.Trumpas pareiškė, kad naikina korupciją Vašingtone, ir ragino įstatymų leidėjus stabdyti „nereikšmingus ginčus“, nors pats socialiniame tinkle „Twitter“ nuolat laido kritikos strėles į visus, kurie pasipainioja jam po kojomis.

Vis dėlto D.Trumpas daugiausia laiko skyrė kalboms apie neva saulėtą ateitį, kurią pernai pradėjo kurti JAV įvykusi „revoliucija“.

„Merdinti pramonė atgims su griausmu, didvyriškais veteranais pagaliau bus pasirūpinta, o mūsų kariuomenė gaus išteklius, kurių mūsų narsūs kariai nusipelnė.

Griūvančią infrastruktūrą pakeis nauji keliai, tiltai, tuneliai, oro uostai bei geležinkeliai ir spindės mūsų nuostabiai gražioje šalyje. Baisi narkotikų epidemija sulėtės ir galiausiai sustos“, – žadėjo D.Trumpas.

Tačiau ne visiems prezidento optimizmas pasirodė realistiškas.

Pavyzdžiui, D.Trumpas pareiškė, kad po jo inauguracijos daugybė įmonių pažadėjo investuoti milijardus dolerių JAV ir sukūrė dešimtis tūkstančių darbo vietų.

Vis dėlto įmonės „Bloomberg“ atliktas tyrimas atskleidė, kad dauguma investicijų, už kurias prezidentas prisiėmė nuopelnus, nesusijusios su juo arba nebuvo sukurta naujų darbo vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.