Tunisas ir Vokietija suderino naują sutartį dėl nelegalių migrantų srauto tvarkymo

Tunise viešinti Vokietijos

A.Merkel viešėjo Tunise. Nuotraukoje – su Tuniso prezidentu B.C.Essebsi.<br>AP nuotr.
A.Merkel viešėjo Tunise. Nuotraukoje – su Tuniso prezidentu B.C.Essebsi.<br>AP nuotr.
A.Merkel viešėjo Tunise.<br>AP nuotr.
A.Merkel viešėjo Tunise.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2017-03-03 20:08, atnaujinta 2017-04-08 16:05

Per dviejų dienų kelionę šiaurės Afrikoje, užsukdama į Egiptą, A.Merkel pareiškė, kad Vokietija ir Tunisas sutarė dėl spartesnio repatrijavimo asmenų, kuriems nesuteiktas prieglobstis, taip pat dėl Tuniso piliečių darbo mokymų.

Vokietijos lyderė, kurios laukia rinkimai rugsėjį, yra spaudžiama mažinti į jos šalį atvykstančių prieglobsčio prašytojų skaičių, kuris nuo 2015-ųjų viršijo vieną milijoną.

A.Merkel, kurios kalba numatyta Tuniso parlamente, ragina šiaurės Afrikos valstybes stiprinti sienos kontrolę, spartinti prieglobsčio negavusių migrantų repatrijavimą.

Pasak A.Merkel, sutarta, kad Vokietijos klausimai dėl prieglobsčio prašančių tunisiečių tapatybės bus atsakyti per 30 dienų.

„Mes padėsime Tunisui įdiegti registracijos sistemą. Grąžinimo pasai bus išduodami per savaitę“, – sakė ji per spaudos konferenciją, surengtą kartu su Tuniso prezidentu prezidentu Beji Caidu Essebsi.

Šis susitarimas „tenkins ir Tunisą, ir Vokietiją“, pažymėjo B.C.Essebsi, nurodydamas, kad apie pusantro tūkstančio tunisiečių buvo atsisakyta išduoti leidimus gyventi Vokietijoje.

Per derybas kalbėta ir apie būdus, kaip įveikti žmonių kontrabandininkų veiklos kaimyninėje Libijoje keliamą nestabilumą.

„Mes žinome, kad politinė padėtis Libijoje yra sunki, – sakė A.Merkel, girdama Tuniso pastangas išspręsti suirutę. – Niekas nėra labiau suinteresuotas dėl politinio stabilumo Libijoje kaip jos kaimynai, bet aš sakyčiau, kad dėl migracijos problemos, tai svarbu ir mums europiečiams“.

A.Merkel taip pat žadėjo Tunisui 250 mln. eurų paramą šalies plėtrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.