Apsimetėlis gydytojas ligonius mulkino net 12 metų

Daugiau nei dešimtmetį Naujojo Pietų Velso ligoninėse dirbęs apsimetėlis, kuris neturėjo gydytojo licencijos, dabar pabėgo iš Australijos, bet apie jį toliau prisimena kolegos, skelbia ABC.

Sh.Acharya apsimetė kitu gydytoju ir net 11 metų dirbo įvairiose Australijos ligoninėse.
Sh.Acharya apsimetė kitu gydytoju ir net 11 metų dirbo įvairiose Australijos ligoninėse.
Sh.Acharya apsimetė kitu gydytoju ir net 11 metų dirbo įvairiose Australijos ligoninėse.
Sh.Acharya apsimetė kitu gydytoju ir net 11 metų dirbo įvairiose Australijos ligoninėse.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 11, 2017, 9:53 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 3:59 AM

Shyamas Acharya praleido 11 metų dirbdamas Gosfordo, Vajongo, Hornsbio ir Manlio ligoninėse. Čia jis naudojosi svetimu Sarango Chitale vardu.

Svetimus tapatybės dokumentus jis pavogė dar gyvendamas Indijoje ir panaudojo juos užsiregistruodamas Naujojo Pietų Velso gydytojų taryboje.

Tikrasis S.Chitale šiuo metu su šeima gyvena ir dirba Jungtinėje Karalystėje. Jis teigė, kad ši situacija jį nustebino.

Australijos sveikatos apsaugos ministras Bradas Hazzardas griežtai įvertino tai, kad S.Acharya su padirbtu pasu sugebėjo patekti į šalį apsimetęs Indijos gydytoju.

Žinią, kad apsimetėlio ieško policija, išgirdę buvę jo kolegos teigė nenustebę.

„Kai tik išgirdau minint jo vardą, iškart jį prisiminiau. Man sukilo pyktis ir viską atsiminiau“, – teigė vienas anonimu išlikti norėjęs gydytojas.

Jis Gosfordo ligoninės priimamajame 2003 metais kelis mėnesius dirbo su Sh.Acharya.

„Mažiausiai penki ar šeši gydytojai buvo įsitikinę, kad jis dirbo keistai, jo metodai – abejotini, o pacientai, kuriuos jis mėgino perduoti kitiems profesionalams, nebuvo gerai paruošti“, – prisiminė gydytojas.

Anot jo, Sh.Acharya buvo labai greitas ir nekruopštus, todėl jo diagnozėmis buvo sunku pasitikėti. Be to, jis tapdavo agresyvus, jeigu kažkas suabejodavo jo sprendimu.

Naujojo Pietų Velso sveikatos apsaugos departamentas teigė niekada nesulaukęs jokių raštiškų nusiskundimų dėl šio mediko darbo.

„Tiesa, jis buvo atvykęs į Australiją neseniai ir nelabai žinojo šalies sveikatos apsaugos sistemą, todėl visi jam šiek tiek atleisdavo“, – svarstė buvęs kolega.

Vėliau jis dirbo vienoje iš didžiausių pasaulio farmacijos kompanijų „AstraZeneca“. Įvairiose ligoninėse jam pavyko nesučiuptam ligonius gydyti net iki 2014 metų.

Sh.Acharya laukia kaltinimai pažeidus Sveikatos apsaugos praktikos reguliavimo įstatymą ir, jeigu bėglį pavyks sugauti, jis turėtų stoti prieš Sidnėjaus teismą. Jam gresia 30 tūkst. Australijos dolerių (21 tūkst. eurų) bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai