Rusijos teismas sutrumpino Navalno areštą penkiomis dienomis

Rusijos teismas penktadienį penkiomis dienomis sutrumpino Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui skirtą bausmę, jam apskundus anksčiau šią savaitę 30 parų arešto bausmę už protesto organizavimą, pranešė jo atstovė.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 7:09 PM, atnaujinta Jun 16, 2017, 7:10 PM

A.Navalnas nuo pirmadienio atlieka bausmę, skirtą po sulaikymo pakeliui į demonstraciją prieš vyriausybės korupciją Maskvoje. Panašios demonstracijos vyko ir keliuose kituose Rusijos miestuose.

Maskvos centre pareigūnai sulaikė šimtus demonstracijos dalyvių, kurie, pasak jų, dalyvavo pavojingame ir neteisėtame masiniame susibūrime.

„Teisėjas leido taikyti areštą A.Navalnui 25 dienas, – parašė jo atstovė Kira Jarmyš socialiniame tinkle „Twitter“. – Sumažino penkiomis dienomis“.

Po teismo sprendimo A.Navalnas pareiškė: „Aš dar budėtojų poskyryje sakiau, kad man nubrauks penkias paras“.

Į laisvę jis turėtų išeiti liepos 7 dieną.

Teisininko išsilavinimą turintis 41 metų A. Navalnas pranešė ketinantis mesti iššūkį Vladimirui Putinui 2018 metų prezidento rinkimuose ir surengė du antivyriausybinius protestus, kurie vyko keliuose šalies miestuose.

Leidimas rengti pirmadienio protestus buvo išduotas kai kuriose konkrečiose vietose, bet ne bet kur.

Nors sostinės valdžia leido rengti didžiausią iš visų pirmadienį šalyje rengiamų protesto akcijų Maskvos Sacharovo prospekte, A. Navalnas paprašė jį perkelti į vieną pagrindinių miesto gatvių. Protesto išvakarėse jis pranešė, kad darbininkai, turėję pastatyti sceną sutartoje vietoje, negalėjo atlikti savo darbo dėl valdžios spaudimo, ir paragino protestuotojus rinktis Tverės gatvėje.

Į nurodytą vietą protesto dieną atėjus tūkstančiams protestuotojų, policijos pareigūnai suėmė šimtus žmonių. Daugumai jų buvo skirtos baudos ir areštas dėl griežtą susibūrimų tvarką nustatančio įstatymo pažeidimo.

Sankt Peterburge mažiausiai 50 žmonių buvo skirta 10 dienų arešto. Visoje šalyje per pirmadienio protestus buvo sulaikyta daugiau nei 1,7 tūkst. žmonių, nors daugelis jų vėliau buvo paleisti ir kaltinimai jiems nebuvo pareikšti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.