Mekoje – suirutė, tačiau teroro akto išvengta

Saudo Arabijos saugumo pajėgos teigia penktadienį užkirtusios kelią savižudžio sprogdintojo išpuoliui Mekos didžiojoje mečetėje. Šalies Vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad į kampą užspeistas įtariamasis susisprogdino viename bute, praneša „Reuters“. 

Saudo Arabija teigia užkirtusi kelią išpuoliui Mekoje.<br> AP nuotr.
Saudo Arabija teigia užkirtusi kelią išpuoliui Mekoje.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2017, 8:43 AM, atnaujinta Jun 24, 2017, 11:01 AM

Per šalies valstybinę televiziją buvo išplatintas Vidaus reikalų ministerijos pranešimas, pasak kurio, artėjat musulmonų šventojo mėnesio – ramadano – kulminacijai trys teroristų grupelės rengė išpuolį prieš tikinčiuosius ir saugumo pajėgas mečetėje. 

Įtariamasis vykdytojas buvo apsuptas name Mekos centrinėje dalyje netoli mečetės, kuria buvo naudotasi rengiantis išpuoliui. Jis ėmė šaudyti į pareigūnus, o tada susisprogdino. Namas sugriuvo, dėl to nukentėjo 6 užsieniečiai ir 5 saugumo pajėgų nariai. 

Anksčiau penktadienį kitoje įtariamų islamistų slėptuvėje Mekoje buvo nušautas dar vienas vyras. Pasak ministerijos, Džidos mieste prie Raudonosios jūros buvo išaiškinta ir trečioji teroristų grupelė. Iš viso sulaikyti 5 įtariamieji, tarp jų – viena moteris. 

Iš karto nebuvo aišku, kas siekė įvykdyti teroro aktą prieš mečetę, tačiau manoma, kad už tai gali būti atsakinga „Islamo valstybės“ grupuotė, mat ji yra vykdžiusi išpuolius Saudo Arabijoje ir praeityje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.