Į Gruziją negrįžo maždaug 3 tūkst. piliečių, pasinaudojusių beviziu režimu su ES

Maždaug 3 tūkst. Gruzijos piliečių, pasinaudojusių beviziu režimu su Europos Sąjungos valstybėmis, nustatytu laiku į tėvynę negrįžo, sakė Gruzijos vidaus reikalų viceministras Šalva Chuciišvilis.

 AFP/Scanpix nuotr. 
 AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2017, 1:33 PM

„Iš 55 tūkst. Gruzijos piliečių maždaug 3 tūkst. nustatytu laiku negrįžo. Beje, tai nereiškia, kad šitie piliečiai vienareikšmiškai pažeidė bevizį režimą su Europos Sąjunga. Jie galėjo išvykti į tokias šalis kaip Ukraina, Turkija ir Baltarusija, su kuriomis Gruzija taip pat turi bevizį režimą. Gruzijos vidaus reikalų ministerija jau identifikavo šiuos piliečius“, – pirmadienį žurnalistams sakė Š.Chuciišvilis.

Jis taip pat pranešė, kad, nepaisydami Gruzijos pasieniečių perspėjimų dėl tapatybės dokumentų problemų, 160 piliečių vis tiek išskrido į Europos šalis, bet iš Europos oro uostų po pasų kontrolės buvo sugrąžinti į tėvynę.

Bevizis režimas Europos Sąjungos Šengeno zonoje Gruzijai buvo įvestas kovo 28 dieną. Gruzijos piliečiai Šengeno zonos šalyse be vizos gali būti 90 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.