Prancūzija uždraudė politikams padėjėjais samdyti savo šeimos narius

Prancūzijos politikams daugiau nebebus leidžiama į padėjėjų parlamente pareigas samdyti savo sutuoktinius arba vaikus. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į skandalą, susijusį su buvusiu premjeru Francois Fillonu ir jo žmona, informuoja naujienų agentūra "Reuters".

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į skandalą, susijusį su buvusiu premjeru Francois Fillonu ir jo žmona.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į skandalą, susijusį su buvusiu premjeru Francois Fillonu ir jo žmona.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Neringa Šarmavičiūtė (ELTA)

Jul 27, 2017, 7:18 PM

Į Prancūzijos prezidento postą kandidatavusio buvusio premjero reputaciją sugadino tvirtinimai, neva jo žmonai ir dviem vaikams buvo mokėta už iš tiesų neegzistuojančius darbus parlamente. Šiuos tvirtinimus pats politikas neigė.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, 1998-2012 metais, eidama vyro padėjėjos parlamente pareigas, F. Fillono žmona Penelopė  iš viso uždirbo 831 400 tūkst. eurų, bet kilo abejonių, kiek darbo iš tiesų atliko moteris.

Vienas iš pirmųjų Emmanueliu Macronu prezidentaujant patvirtintų įstatymų bus taikomas ministrams ir parlamento nariams. Tai viena iš daugybės priemonių, skirtų "apšvarinti" kelių skandalų suterštą Prancūzijos politiką, vyriausybė siekia atkurti šalies žmonių pasitikėjimą politikais.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų