Šveicarijoje atskilo ledynas, šimtai gyventojų evakuota

Sekmadienį Šveicarijos pietuose atskilo dalis Šveicarijos Alpių ledyno „Trift“, tačiau žalos nebuvo padaryta ir nukentėjusiųjų nėra. Iš anksto evakuotiems gyventojams leista grįžti namo, pranešė Valė kantono policija.

Iš anksto evakuotiems gyventojams leista grįžti namo.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Iš anksto evakuotiems gyventojams leista grįžti namo.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2017, 2:16 PM, atnaujinta Sep 10, 2017, 2:21 PM

Daugiau nei 220 žmonių, gyvenusių slidinėjimo kurorte Sas-Fė, šeštadienį turėjo palikti savo namus, nes baimintasi, kad atskilęs ledynas gali sukelti sniego laviną, gebančią pasekti ir miestelį.

Žemutinė ledyno dalis atskilo ankstų sekmadienio rytą, tačiau namų nepasiekė, todėl gyventojams buvo leista grįžti į namus. Taip pat buvo atidarytas vietinis kelias, nors kopinėjimo takai vis dar yra uždaryti, pranešė policija.

Geologai neseniai nustatė didelius judėjimus palei „Trift“ ledyno „liežuvį“: per vieną dieną buvo fiksuojamas judėjimo iki 130 cm, pranešė vietos valdžia.

„Šiuo metu dar lieka maždaug trečdalis nestabilaus „Trift“ ledyno „liežuvio“, – pridūrė policija. Padėtis bus nuolat stebima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.