J. C. Junckeris sveikina Macrono „labai europietišką“ kalbą

Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris antradienį pasveikino Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono reformuotos Europos po Britanijos atsiskyrimo viziją, sakydamas, kad Bendrijai reikia „drąsos“ judėti pirmyn.

„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2017, 7:45 PM

„Labai europietiška mano draugo Emmanuelio Macrono kalba. Europai reikia drąsos. Ačiū už jūsų paramą ES institucijų darbui“, – parašė J.-C.Junckeris socialiniame tinkle „Twitter“.

„Mums dabar reikia plano, kaip ES judės pirmyn 27 narių sudėtimi. Turime atvirai aptarti visas idėjas ir apsispręsti iki 2019 metų gegužės“, – sakė buvęs Liuksemburgo premjeras J.C.Junckeris.

Britanija ES paliks 2019 metų kovą, o gegužės arba birželio mėnesį vyks Europos Parlamento rinkimai. Taip pat dieną po „Brexit“ Rumunijos mieste Sibiu, paprašius J.C.Junckeriui, bus rengiamas aukščiausio lygio susitikimas, kurio tikslas parengti veiksmų planą ateičiai.

Paryžiaus Sorbonos universitete pasakytoje E.Macrono kalboje išdėstyti „reikšmingi pokyčiai“ sąjungoje, pakartoja daugelį J.C.Junckerio pasiūlymų, kuriuos jis šį mėnesį išsakė savo kasmetinėje kalboje apie Europos Sąjungos padėtį.

J.C.Junckerio administracijos vadovas Martinas Selmayras sakė, kad ES lyderiai aptars E.Macrono ir J.C.Junckerio planus eurozonai sustiprinti per aukščiausio lygio susirinkimą Briuselyje gruodžio mėnesį.

„Tokio Prancūzijos prezidento ir Komisijos pirmininko požiūrių sutapimo Europa seniai nematė. Taip yra skirtumų, bet ir daug stipriai sutampančių nuomonių“, – „Twitter“ rašė M.Selmayr.

Vienas tokių „skirtumų“ tai E.Macrono paraginimas Europos Komisiją sumažinti nuo dabartinių 28 narių iki 15.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.