Atleidžiamas „Twitter“ darbuotojas išjungė Donaldo Trumpo paskyrą

Socialinis tinklas „Twitter“ ketvirtadienį patvirtino, kad už incidentą, kai JAV prezidento Donaldo Trumpo paskyra 11 min. neveikė, atsakingas paskutinę darbo dieną įmonėje dirbęs asmuo. 

 Aktyviai per tviterį nuomonę reiškiančio D.Trumpo asmeninė paskyra turi daugiau nei 41,7 mln. sekėjų. <br> AP nuotr.
 Aktyviai per tviterį nuomonę reiškiančio D.Trumpo asmeninė paskyra turi daugiau nei 41,7 mln. sekėjų. <br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2017, 8:01 AM, atnaujinta Nov 3, 2017, 2:28 PM

Apie 19 val. vietos laiku (1 val. Lietuvos laiku) paskyrą @realDonaldTrump atsivertę lankytojai pamatė žinutę „Atsiprašome, bet tokio puslapio nėra!“ 

Iš pradžių „Twitter“ pranešė, kad prezidento paskyra „netyčia išjungta dėl žmogaus klaidos“, bet vėliau nurodė, kad tai buvo iš darbo išeinančio darbuotojo pokštas. 

„Išsiaiškinome, kad paskyrą išjungė „Twitter“ klientų aptarnavimo centro darbuotojas paskutinę savo darbo įmonėje dieną“, – sakė „Twitter“. 

„Atliekame išsamią vidinės tvarkos peržiūrą“, – oficialioje vyriausybės „Twitter“ paskyroje rašo socialinis tinklas. 

Aktyviai per tviterį nuomonę reiškiančio prezidento asmeninė paskyra turi daugiau nei 41,7 mln. sekėjų. JAV vadovas ja neretai naudojasi skelbti prieštaringai vertinamoms ir dėmesį atkreipiančias žinutes – dažniausiai anksti ryte, sukeldamas vadinamąsias „žinučių audras“ („tweetstorms“). 

Iš pradžių manyta, kad „Twitter“ sąmoningai išjungė prezidento paskyrą, bet jai vėl pradėjus veikti, interneto komentatoriai nepraleido progos pasišaipyti. 

„Trumpo „Twitter“ neveikė 11 minčių, ir man staiga pasirodė, kad grįžau į tikrovę, kur viskas nėra taip prakeiktai absurdiška“, – savo paskyroje rašė didelį populiarumą socialiniuose tinkluose pelnęs filmų „Žvaigždžių kelias“ (Star Trek) aktorius George'as Takei. 

D. Trumpo oficialioji Baltųjų rūmų paskyra @POTUS, turinti 20,9 milijonų sekėjų, per šį incidentą nebuvo paveikta. 

Vėl pradėjus veikti jo asmeninei paskyrai, D. Trumpas apie jos išjungimą nieko nesakė, bet parašė keletą žinučių kitomis temomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.