Donaldas Trumpas džiaugiasi „nepamirštamu“ priėmimu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį pareiškė, kad jo priėmimas Pekine buvo „nepamirštamas“ ir džiaugėsi, kad „puikiai leidžia laiką“ Kinijoje.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 6:41 PM

D. Trumpas trečiadienį žinute socialiniame tinkle „Twitter“ padėkojo Kinijos vadovui Xi Jinpingui už svetingą priėmimą.

„AČIŪ už nepamirštamą popietę ir vakarą Uždraustajame mieste Pekine, – rašė jis. – Nekantriai laukiame kito susitikimo su jumis rytoj ryte!“

Trečiadienio popietę JAV prezidento atvykimo proga surengta ceremonija buvo itin prašmatni. D. Trumpą ir jo sutuoktinę Melanią sutiko aukštas pareigas užimantys amerikiečių ir kinų pareigūnai, kariai, karinis orkestras ir vaikai, mojuojantys Kinijos ir JAV vėliavėlėmis.

Anksčiau trečiadienį D. Trumpas ir jo žmona Uždraustojo miesto rūmuose stebėjo jaunųjų operos artistų, pasipuošusių tradiciniais kinų kostiumais, muzikos ir šokio pasirodymą.

Drauge su JAV prezidentu ir pirmąja ponia pasirodymą stebėjo ir Xi Jinpingas su žmona Peng Liyuan (Peng Lijuan), JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas ir Jungtinių Valstijų ambasadorius Kinijoje Terry Branstad.

Po spektaklio vaikai šaukė JAV prezidentui: „Sveiki atvykę į Kiniją! Mylim jus.“

D. Trumpo vizitas Kinijoje truks dvi dienas. Jis siekia meilikavimu, pabarimais ir pataikavimu paspausti šią vis labiau kylančios ekonomikos Azijos šalį prekybos srityje ir kurti tvirtą frontą prieš Šiaurės Korėjos branduolines ambicijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.