Čilėje senatorius užpultas su peiliu

Čilės senatorius Fulvio Rossi trečiadienį buvo paguldytas į ligoninę po to, kai jį užpuolė peiliu ginkluotas nežinomas vyras. Kaip pranešė televizijos kanalas "24 Horas", incidentas įvyko per agitacinį renginį, skirtą šalies parlamento ir prezidento rinkimams, kurie įvyks lapkričio 19 d.

F. Rossi yra stabilios būklės, senatoriaus gyvybei pavojus negresia. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
F. Rossi yra stabilios būklės, senatoriaus gyvybei pavojus negresia. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Stasys Gimbutis (ELTA)

Nov 16, 2017, 7:59 AM

Pasak Ikikės miesto, kuriame vyko mitingas, ligoninės atstovų, F. Rossi yra stabilios būklės, senatoriaus gyvybei pavojus negresia.

Kaip pranešė Čilės vidaus reikalų ir visuomenės saugumo ministerija, vyriausybė pareikalavo ištirti "pasikėsinimo į valdžios atstovą" aplinkybes. Čilės prezidentė Michelle Bachelet, taip pat kandidatai į valstybės vadovo postą Sebastianas Pineras ir Alejandro Guillier griežtai pasmerkė išpuolį.

Pasak senatoriaus sūnaus Franco Rossi, jo tėvas teigia, kad užpuoliko akcentas buvo "užsienietiškas". Spalio mėnesį parlamentaras pareiškė, jog jam grasinama dėl pasiūlymo sugriežtinti migracijos įstatymus.

F. Rosis - Senato narys nuo 2010 metų. 2016 metais jis pasitraukė iš Socialistų partijos ir šįmet paskelbė, kad balotiruosis į parlamento aukštuosius rūmus kaip nepriklausomas kandidatas.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.