Baltarusijos KGB: „Korespondentas Pavlo Šaroika patvirtino esąs žvalgybininkas“

Ukrainiečių radijo korespondentas Pavlo Šaroika, kurį spalio pabaigoje Minske dėl „agentų tinklo suformavimo“ sulaikė Baltarusijos valstybės saugumo komitetas (KGB), prisipažino esąs Ukrainos žvalgybos agentas, pirmadienį paskelbė KGB atstovas Dmitrijus Pobiaržinas.

 Minske D. Pobiaržinas surengė spaudos konferenciją.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Minske D. Pobiaržinas surengė spaudos konferenciją.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2017, 3:09 PM

„Spalio 25 dieną KGB ... su įkalčiais sulaikė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos kadrinį darbuotoją Pavlo Šaroiką. Turint omenyje jo, kaip Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos spaudos tarnybos vadovo, darbo patirtį, dėl priedangos jam apibrėžta Ukrainos visuomeninės nacionalinės televizijos ir radijo kompanijos korespondento pareigybė“, – per trumpą spaudos konferenciją Minske sakė D. Pobiaržinas.

Pasak jo, Baltarusijoje P. Šaroika „sukūrė agentų tinklą iš Baltarusijos piliečių, kurie už piniginį atlygį vykdė jo užduotį rinkti žvalgybinio pobūdžio duomenis karinėje ir politinėje srityje“.

P. Šaroikai iškelta baudžiamoji byla dėl šnipinėjimo.

„Priimtas sprendimas taikyti kardomąją priemonę sulaikymą“, – nurodė KGB atstovas.

KGB teigimu, „gauti įtikinami P. Šaroikos neteisėtos veiklos, kenkiančios Baltarusijos Respublikos nacionaliniams interesams, įrodymai“.

„Per kratą pas sulaikytąjį aptiktos anksčiau jam į centrą atsiųstų pranešimų kopijos“, – sakė D. Pobiaržinas.

Pasak jo, P. Šaroika pripažino, kad yra karinės žvalgybos kadrinio aparato darbuotojas, dirbantis su priedanga. „Jis nurodė savo karinį laipsnį – pulkininkas“, – pridūrė atstovas.

„Sulaikytasis patvirtino, kad jo žvalgybinę veiklą koordinavo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos darbuotojas Ihoris Skvorcovas, veikiantis su Ukrainos pasiuntinybės Baltarusijoje patarėjo pareigų priedanga. Už veiklą, nesuderinamą su diplomatiniu statusu, Skvorcovas paskelbtas persona non grata“, – informavo D. Pobiaržinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.