Palestiniečiai įšaldo visus kontaktus su JAV

Palestiniečių politinė vadovybė nusprendė įšaldyti kontaktus su Vašingtonu, JAV Valstybės departamentui paskelbus apie planus uždaryti palestiniečių atstovybę Amerikoje, praneša portalas „The Times of Israel“.

Palestiniečių išsivadavimo organizacijos (PIO) atstovas sakė, kad sprendimas įšaldyti kontaktus su JAV yra atsakas į planus uždaryti PIO biurą Vašingtone.<br>AP nuotr.
Palestiniečių išsivadavimo organizacijos (PIO) atstovas sakė, kad sprendimas įšaldyti kontaktus su JAV yra atsakas į planus uždaryti PIO biurą Vašingtone.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2017, 9:48 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 9:50 AM

Kaip informuoja portalas, Palestinos išvadavimo organizacijos (PIO) atstovas Nabilas Abu Rudeina patvirtino, kad palestiniečių lyderis Mahmudas Abbasas paskelbė instrukcijas dėl visų kontaktų su amerikiečiais įšaldymo.

Palydovinei televizijai „Al Jazeera“ PIO atstovas sakė, kad sprendimas įšaldyti kontaktus su JAV yra atsakas į planus uždaryti PIO biurą Vašingtone.

Praėjusį šeštadienį Valstybės departamentas pranešė, jog nuspręsta atšaukti PIO biuro veiklos leidimą reaguojant į palestiniečių vadovybės ketinimus kreiptis į Tarptautinį Baudžiamąjį Teismą su prašymu ištirti žydų valstybės įvykdytus nusikaltimus prieš palestiniečius. Valstybės departamento nuomone, tai prieštarauja 2015 metais JAV priimtam teisės aktui, nustatančiam palestiniečių atstovybės statusą.

Tuo pat metu JAV norėtų išsaugoti šią atstovybę, pareiškė Valstybės departamento atstovė spaudai Hether Nauert.

„Manau, norėtume, kad jie galėtų išsaugoti veikiantį biurą“, – sakė ji.

„Biuro uždarymas nėra tai, apie ką mes šiuo metu kalbame. Vyksta tam tikros konsultacijos“, – paaiškino diplomatė ir pridūrė, kad valstybės sekretorius Rexas Tillersonas aiškinasi situaciją.

„Mūsų požiūriu, ryšiai nėra įšaldyti“, – sakė H. Nauert.

„Palaikome kontaktą su palestiniečiais“, – pridūrė ji ir pažymėjo, kad jos turima informacija, „šiuo metu biuras yra atidarytas ir dirba“.

Pasak Valstybės departamento atstovės, šalys svarsto klausimus, susijusius su atstovybės statusu bei Artimųjų Rytų konflikto sureguliavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.