Belgijoje atsikabinus traukiniui žuvo du geležinkelio darbininkai

 

 Sprogimas driokstelėjo vienoje statybos prekių parduotuvėje Jafoje, informavo žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Sprogimas driokstelėjo vienoje statybos prekių parduotuvėje Jafoje, informavo žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 7:45 AM

Belgijoje du geležinkelio darbininkai žuvo, o keli keleiviai buvo sužeisti pirmadienį, kai traukinys, temptas lokomotyvo po ankstesnės avarijos, atsikabino, rėžėsi į kelis geležinkelio remontininkus ir galiausiai susidūrė su kitu keleiviniu traukiniu, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Šis traukinys pirmadienio rytą susidūrė su lengvuoju automobiliu geležinkelio pervažoje Morlanvė miestelyje netoli pramoninio Šarlerua miesto Belgijos pietuose. Automobilis užsiliepsnojo ir apgadino traukinio pirmąjį vagoną, nurodė pareigūnai.

Geležinkelio linija buvo uždaryta visai dienai, kol inžinieriai šalino avarijos sukeltus gedimus ir valė nuolaužas. Tačiau pirmadienio vakarą, kai traukinys buvo tempiamas iš įvykio vietos, jis atsikabino ir įvažiavo į grupę bėgius remontavusių darbininkų.

Du geležinkeliečiai žuvo, o dar du buvo sunkiai sužeisti, nurodė policija ir ugniagesiai.

Nevaldomas traukinys toliau riedėjo, kol susidūrė su kitu keleiviniu traukiniu La Luvjero miestelyje, maždaug už keturių kilometrų nuo pirmosios avarijos vietos. Per šį susidūrimą penki žmonės patyrė lengvų arba vidutinio sunkumo traumų.

Susisiekimo ministras Francois Bellot sakė, kad šį triguba avarija yra tiriama.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.