Nyderlandus sukrėtė manekenės žūtis, primenanti tragediją Klaipėdoje

Modelis iš Nyderlandų Ivana Smit rasta negyva Malaizijos viešbutyje. Nors policija tvirtino, kad mergina iš balkono iškrito pati, jos artimieji įtaria žmogžudystę. 

 Malaizijoje mergina dirbo modeliu.<br> Instagram nuotr.
 Malaizijoje mergina dirbo modeliu.<br> Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-15 19:00, atnaujinta 2017-12-16 09:53

18-metė I.Smit rasta negyva po to, kai prabangiame Malaizijos viešbutyje iškrito iš balkono. Kaip paaiškėjo, mergina prieš tai linksminosi su svingerių pora, rašo „Daily Mail“.

Kaip teigė I.Smit senelis, draugai ir Danijos žiniasklaida, sutuoktinių pora, su kuria buvo mergina, yra amerikietis Alexanderis Amando Johnsonas ir iš Indonezijos kilusi Luna. 

A.A.Johnsonas yra pasiturintis kryptovaliutos kompanijos įkūrėjas. Tuo metu jo sutuoktinė Luna, kaip teigė I.Smit draugai, kartu su mergina dirbo modeliu. Taip jie esą ir susipažino. 

Gruodžio 6 dieną, prieš tai kai mergina buvo rasta negyva, trijulė linksminosi bare. Tačiau maždaug apie 5 val. ryto sugrįžo į viešbutį. 

I.Smit dar spėjo pasidaryti asmenukę su Luna ir išsiųsti savo draugui Lukasui Krameriui. 

Po to kai policijos pareigūnai aptiko merginos kūną, sutuoktinių pora buvo apklausta, tačiau abu tikino nieko nežinantys apie jos mirtį. 

I.Smit artimieji teigė, kad sutuoktiniai buvo suimti, tačiau ne dėl įtarimų nužudymu, o dėl narkotikų laikymo.

Apžiūrėjęs I.Smit kūną, merginos tėvas sakė pastebėjęs ant jos kaklo nubrozdinimo žymes. Jie atrodė kaip pirštų žymės. Jis teigė netikintis, kad jo dukra galėjo nusižudyti arba iškristi iš balkono netyčia. 

„Mačiau nubrozdinimus. Jie atrodė taip tarsi kažkas ją būtų stvėręs“, – kalbėjo Marcelis Smitas. 

Skrodimo metu nustatyta, kad jos organizme buvo alkoholio ir narkotikų. Tačiau nei A.A.Johnsonas, nei jo sutuoktinė aiškino nežinantys, kas atsitiko. 

Apklausos metu  A.A.Johnsonas teigė miegojęs tuo metu kai I.Smit iškrito pro langą, o jo žmona aiškino tą rytą vežusi jųdviejų dukrą į mokyklą. 

Tačiau kaimynai atskleidė tądien girdėję šauksmus sutuoktinių kambaryje. 

M.Smitas įsitikinęs, kad jo dukters žūties tyrimas vykdomas aplaidžiai. Jam įtarimų kelia ir tai, kad jo dukters daiktai buvo sutuoktinių kambaryje, nors jos pačios ten jau nebuvo. Jis netiki, kad  A.A.Johnsonas ir jo žmona nežino, kas atsitiko.

Maža to, policija vis dar nerado I.Smit batų ir apatinių.

„10 val. ryto ji iškrito iš balkono, esančio 20 aukšte. Kaip tai yra įmanoma? Ji yra aukšta – 1,81 m. ūgio – tačiau balkono pertvara irgi nemaža – 1,2 m. aukščio. Ji nenukrito ir nenušoko pati“, – tikino M.Smitas. 

Tačiau policijos pareigūnai tvirtino, kad I.Smit mirtis buvo nesmurtinė ir čia esą nėra jokio nusikaltimo. 

I.Smit artimieji kreipėsi į Interpolą reikalaudami kruopščiai ištirti šį įvykį. 

I.Smit senelis Herdrikas Smitas Malaizijoje gyvena daugiau nei du dešimtmečius. Merginą jis užaugino kaip savo vaiką, todėl dabar jaučiasi sužlugdytas.

„Negalime patikėti, kad ji iškrito iš 20 aukšto, o jos kūnas rastas šeštame aukšte. Ji ten rasta nuoga. Kur yra jos batai ir apatiniai? Mes manome, kad Ivanos mirtis tikrai buvo smurtinė“, – kalbėjo H.Smitas. 

Jis teigė nežinantis, kodėl jo anūkė buvo viešbutyje kartu su A.A.Johnsonu ir jo žmona.

I.Smit šeima netiki, kad mergina galėjo iškristi iš balkono dėl narkotikų, aptiktų jos organizme, poveikio. 

„Tai nėra tie narkotikai, nuo kurių pasidarai mieguistas. Yra labai daug neatsakytų klausimų. Policija nepatikrino jos telefono“, – kalbėjo I.Smit dėdė Fredas Agenjo. 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.