Kanadoje – turtuolių mirties mįslė

Vyras ir žmona, vieni turtingiausių Kanados žmonių, rasti savo namo rūsyje negyvi. Policija laužo galvas mėgindama suprasti, kas pražudė farmacininką Bernardą Shermaną ir jo sutuoktinę Honey.

Farmacijos gigantės „Apotex“ įkūrėjas B.Shermanas su žmona Honey buvo rasti gulintys be gyvybės ženklų name Toronte, kurį kaip tik ruošėsi parduoti.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Farmacijos gigantės „Apotex“ įkūrėjas B.Shermanas su žmona Honey buvo rasti gulintys be gyvybės ženklų name Toronte, kurį kaip tik ruošėsi parduoti.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 7:03 AM

Kanados farmacijos gigantės „Apotex“ įkūrėjas milijardierius B.Shermanas buvo rastas gulintis negyvas greta savo žmonos lavono jųdviejų name Toronte.

75-erių milijardierių ir 70 metų jo sutuoktinę pastato rūsyje surado nekilnojamojo turto agentas. Jis buvo pasamdytas parduoti namą, kuriame rasti kūnai.Atėjęs jis tikėjosi jį paruošti vadinamajai atvirų durų dienai, kai visi, kuriems įdomu, gali pasivaikščioti po parduodamą pastatą.

Kol kas jokie galai nesueina – pernelyg daug keistų aplinkybių. Iš pradžių policija prasitarė tiktai tiek, kad poros mirties aplinkybės kelia daug įtarimų, tačiau neatrodo, jog į turtuolių namus buvo įsibrauta.

O vakar Toronto policija pranešė, kad perdavė bylą tirti žmogžudysčių skyriui, nes pirminis tyrimas rodo, kad pora mirė dėl smarkaus suspaudimo kaklo srityje – greičiausiai sutuoktiniai buvo pasmaugti.

Kanados žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, jog byla bus tiriama kaip žmogžudystė ir savižudybė.

Spauda citavo anoniminį policijos šaltinį, kuris tvirtino, jog kol kas neatmesta versija, kad milijardierius B.Shermanas nužudė savo žmoną, o tada nusižudė pats.

Bet Shermanų šeimos išplatintame pranešime buvo pabrėžiama, kad nėra pagrindo taip manyti. Velionių artimieji jautėsi įžeisti tokių gandų, kuriuos kursto policija.

„Mūsų tėvai buvo pilni entuziazmo gyventi. Jie buvo atsidavę šeimai ir bendruomenei. Jų gyvenimas visiškai nesuderinamas su plintančiais gandais, kuriais jau spėta apipinti jųdviejų mirtį, – buvo skelbiama keturių poros vaikų išplatintame pranešime. – Mes tikimės, kad bus atliktas nuodugnus, kruopštus ir objektyvus kriminalinis tyrimas, o spauda nenagrinės mirties aplinkybių, kol tyrimas nebus baigtas.“

Vienas turtingiausių Kanados žmonių 1974 metais įkūrė generinius vaistus gaminančią farmacijos bendrovę „Apotex“ ir buvo jos pirmininkas.

Įmonė išaugo milžinišku greičiu: iš pradžių ten dirbo du laboratorijos darbuotojai, o šiuo metu – apie 10 tūkst. žmonių.

Bendrovę pardavęs B.Shermanas susikrovė turtus – apie 4,77 mlrd. Kanados dolerių (3,14 mlrd. eurų).

Bet įsivėlė ir į ginčą su šeimos nariais, kurie teigė, jog buvo neteisėtai atkirsti nuo gautos pinigų dalies. Jo dėdės sūnūs, B.Shermano pusbroliai, aiškino prisidėję prie bendrovės augimo.

Šių metų pradžioje jų skundas, kaltinęs B.Shermaną apgavyste, buvo atmestas teisme.

B.Shermanas taip pat buvo tiriamas dėl to, ar teisėtai surengė lėšų rinkimo akciją, skirtą Justinui Trudeau paremti dar prieš jam tampant premjeru.

Pastarasis savaitgalį pareiškė užuojautą farmacininko šeimai ir apgailestavo, kad Torontas ir visa Kanada neteko tokio dosnaus filantropo.

B.Shermanas buvo kelių ligoninių valdybos pirmininkas, dalyvavo labdaros susivienijimų ir žydų organizacijų veikloje, jas su žmona dosniai rėmė – skaičiuojamas ne vienas poros paaukotas milijonas dolerių.

Kanados senatorė Linda Frum, artima poros draugė, tvirtino, jog Shermanai buvo vieni geriausių ir dosniausių šalies žydų bendruomenės narių.

„Mes visi esame prislėgti sielvarto. Tiesiog plyšta širdis“, – tvirtino L.Frum. (AP, BBC, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?