E. Macronui – kritika dėl planų atidžiau stebėti Prancūzijos bedarbius

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienį sulaukė kritikos po to, kai spaudoje nutekėjo informacija apie jo planus atidžiau stebėti bedarbio pašalpas gaunančius asmenis.

Emmanuelis Macronas  <br> Scanpix nuotr.
Emmanuelis Macronas <br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP-ELTA inf.

2017-12-27 21:56, atnaujinta 2017-12-28 07:56

Leidinys „Canard Enchaine“ paskelbė, kad bedarbio pašalpas gaunantys prancūzai bus priversti kas mėnesį teikti ataskaitas apie savo darbo paieškas.

„Canard Enchaine“ informuoja, kad plane siūloma, jog dviejų priimtinais traktuojamų darbo pasiūlymų atsisakiusiems bedarbiams pašalpos du mėnesius bus sumažintos dvigubai.

Šiam planui iškart priešintis ėmė tiek kairieji, tiek dešinieji Prancūzijos politikai. Tačiau E. Macronas radijui LCI gynė savo idėją.

„Jei nebus taisyklių, situacija negalės judėti į priekį. Tai nereiškia, kad mes vaikysimės kiekvieną bedarbį“, – trečiadienio vakarą sakė prezidentas.

E. Macronas Prancūzijos prezidentu buvo išrinktas po kampanijos, kurioje jis žadėjo skatinti verslą ir mažinti nedarbą. Darbdaviai nuolat pažymi Prancūzijos pašalpų sistemą, kuri yra laikoma viena dosniausių visoje Europoje, kaip vieną pagrindinių aukšto nedarbo priežasčių šalyje.

E. Macronas kampanijos metu iki 2022 m., kai pasibaigs prezidento kadencija, žadėjo nedarbą sumažinti iki 7 proc. Anksčiau šiais metais jis pasirašė naują Darbo kodekso įstatymą, kurio esmė – didesnio lankstumo suteikimas darbdaviams derantis dėl atlyginimų bei darbo sąlygų su darbuotojais. Be to, naujasis kodeksas leidžia lengviau atleisti ir priimti darbuotojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.