Žurnalistės tyrimas atskleidė britų elito gėdą

Garbingiausią Jungtinės Karalystės sluoksnį sudrebino sekso skandalas. Išaiškėjo, kad per labdaros vakarienę, kurioje dalyvavo vien vyrai, turtuoliai begėdiškai priekabiavo prie jaunų padavėjų.

Labdaros renginys, į kurį aptarnauti vyrų kviestos gražios merginos, vyko prabangiame viešbutyje „The Dorchester“.
Labdaros renginys, į kurį aptarnauti vyrų kviestos gražios merginos, vyko prabangiame viešbutyje „The Dorchester“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Financial Times“, BBC ir „Lietuvos ryto“ inf.

Jan 26, 2018, 4:38 PM

Dienraščio „Financial Times“ reporterės slaptas tyrimas į dienos šviesą ištempė nemalonių detalių apie britų politikos ir finansų elitą.

Slaptos labdaros organizacijos „Presidents Club“ nariai per praėjusią savaitę rengtą kasmetinę vakarienę priekabiavo prie juos aptarnavusių merginų. Šiam renginiui tyčia buvo pasamdytos gražios, aukštos merginos.

Vien vyrams skirta vakarienė rengta Londono viešbutyje „The Dorchester“. Jos dalyviai padavėjas lietė be jų sutikimo, kišo rankas po sijonais, pateikė joms intymių pasiūlymų.

„Blogiausia, ką man papasakojo viena palydovių, – kad vienas vyras per vakarienę išsitraukė savo penį“, – pasakojo slapta padavėja renginyje įsidarbinusi žurnalistė Madison Marriage.

Kai šie faktai išlindo į viešumą, skaudžių pasekmių išvengti nepavyko.

Žinomas verslininkas, vienas klubo vadovų Davidas Melleris buvo priverstas atsistatydinti iš Švietimo ministerijos tarybos.

Taip pat paskelbta, kad „Presidents Club“ naikinamas.

Be to, dvi labdaros organizacijos pranešė, kad grąžins visus pinigus, kuriuos joms paaukojo slaptoji organizacija. O Anglijos bankas atšaukė vakarienę su jo gubernatoriumi Marku Carney. Mat per labdaros vakarienę vykusiame aukcione susitikimas su juo parduotas be banko leidimo.

„Mažiau negu kilometras nuo čia, kur dabar stovime, moterys buvo atvestos kaip masalas turtingiems vyrams.

Toks poelgis visiškai nepriimtinas“, – Parlamente turtuolius smerkė Leiboristų partijos narė Jess Phillips.

Tuo metu moterų ministrė Anne Milton parlamentarams aiškino, jog turtingiems žmonėms būdingi tokie poelgiai, tad būtina pasiųsti aiškią žinią, kad taip elgtis negalima.

Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May teigė, kad perskaičiusi „Financial Times“ tyrimą pasijuto nejaukiai. Vyriausybės vadovė taip pat pabrėžė, kad jos niekas į labdaros vakarienę nekvietė, nes ji – moteris.

Vaikų ir šeimų ministras Nadhimas Zahawi iš Th.May Konservatorių partijos prisipažino, kad dalyvavo nepadoriu elgesiu pagarsėjusioje vakarienėje.

Tiesa, N.Zahawi gynėsi, kad pasijuto nepatogiai ir iš renginio išėjo anksti. Nepaisant to, ministras raginamas atsistatydinti.

„Besąlygiškai smerkiu tokį elgesį. Niekada daugiau nedalyvausiu renginyje, kuris skirtas tiktai vyrams“, – teigė N.Zahawi.

Tai ne pirmas kartas, kai kasmetinėje „Presidents Club“ vakarienėje jaunos merginos tapo išnaudotojų aukomis. 20-metė Jo 2015-aisiais dirbo padavėja panašiame renginyje ir taip pat patyrė priekabiavimą.

„Kai tik atvykome, mums davė pavalgyti ir vyno.

Pamenu, maniau, kad nėra tokio dalyko kaip nemokami pietūs, todėl jaučiausi įsitempusi.

Vyrai nusigėrė, vis aktyviau flirtavo ir graibė merginas. Kai kurios merginos atrodė priblokštos, o kitos patogiai sėdėjo įsitaisiusios vyrams ant kelių“, – sakė Jo.

Tais pačiais metais per vakarienę vyrus aptarnavusi manekenė Louise tvirtino, kad norėdama gauti darbą privalėjo atsiųsti savo nuotrauką.

„Mums pasakė juodai nusilakuoti nagus, avėti seksualius juodus batelius ir vilkėti juodus apatinius. Visos merginos turėjo būti mažiausiai 170 cm ūgio.

Vyrai kvietė merginas sėstis jiems ant kelių. Buvo merginų, kurios savo noru džiaugsmingai bendravo su svečiais“, – pasakojo Louise. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?