Vokietijos socialdemokratai išsirinko laikinąjį lyderį

Vokietijos socialdemokratai savo laikinuoju lyderiu išsirinko partijos pirmininko pavaduotoją, Hamburgo merą Olafą Scholzą.

 Vokietijos socialdemokratai savo laikinuoju lyderiu išsirinko partijos pirmininko pavaduotoją, Hamburgo merą Olafą Scholzą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Vokietijos socialdemokratai savo laikinuoju lyderiu išsirinko partijos pirmininko pavaduotoją, Hamburgo merą Olafą Scholzą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2018, 9:30 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:33 PM

Tai buvo padaryta lyderiui Martinui Schulzui antradienį paskelbus apie atsistatydinimą ir deklaravus viltį, kad toks jo sprendimas padės nutraukti sąmyšį šios centro kairiųjų partijos viršūnėje.

Nuolatinis partijos pirmininkas turi būti išrinktas per partijos specialųjį suvažiavimą balandžio 22 dieną. Partijos vadovybė savo kandidate į nuolatinius lyderius paskyrė parlamento frakcijos lyderę Andreą Nahles. Ją remia ir O. Scholzas.

Socialdemokratų vadovybės klausimas labai blaškė dėmesį prieš partijos balsavimą dėl pritarimo naujam koalicinės vyriausybės susitarimui su kanclerės Angelos Merkel konservatorių bloku.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.