Septynmetės prievartautojas ir žudikas išgirdo nuosprendį – laukia mirtis

Pakistane 24-erių metų Imranas Ali už septynmetės Zainab Ansari išprievartavimą ir nužudymą nuteistas mirties bausme pagal keturis kaltinamosios išvados punktus, šeštadienį pranešė prokurorai. Ši byla sukėlė įnirtingus protestus ir pasipiktinimą visos šalies mastu.

Nusikaltimas itin sukrėtė šalį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Nusikaltimas itin sukrėtė šalį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Mergaitės budelis nuteistas mirčiai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Mergaitės budelis nuteistas mirčiai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 17, 2018, 4:24 PM

„Pagrindinis kaltinamasis pripažino savo kaltę dėl nusikaltimų ir yra nuteistas mirties bausme pagal keturis kaltinamuosius punktus“, – žiniasklaidai paskelbė Pandžabo provincijos generalinis prokuroras Ehteshamas Qadiras.

Teismo procesas vyko Kovos su terorizmu teisme, Lahoro centriniame kalėjime.

„Esu patenkintas teismo sprendimu. Bet vis tiek reikalausiu, kad žudikui mirties bausmė pakariant būtų įvykdyta viešai“, – „Geo TV“ kanalui sakė mergaitės tėvas.

Sausio 9 dieną policija surado mergaitės kūną Pandžabo provincijos Kasuro mieste esančiame šiukšlių sąvartyne, praėjus savaitei po vaiko pagrobimo. Kiek vėliau, tą patį mėnesį, įtariamasis buvo sulaikytas.

Praėjusiais metais šiame regione užfiksuota keliolika tokių nusikaltimų, kurių metu pagrobiamos, išprievartaujamos ir nužudomos jaunos mergaitės.

Pastarasis nusikaltimas itin sukrėtė šalį, politiniai lyderiai, pilietinės visuomenės aktyvistai, sportininkai ir menininkai ragino vyriausybę imtis veiksmų, siekiant apsaugoti vaikus ir nubausti jų skriaudėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.