Gutoje kovotojai atmetė Rusijos siūlymą trauktis iš miesto, tvirtina Maskva

Maskva ketvirtadienį pareiškė, kad Sirijoje „Al Nusra fronto“ kovotojai sukilėlių kontroliuojamoje Rytų Gutoje atmetė Rusijos siūlymą taikiai evakuotis iš miesto ir gyvais skydais pavertė civilius gyventojus.

 Jungtinės Valstijos, žmogaus teises ginančios organizacijos ir vyriausybei lojali Sirijos žiniasklaida tvirtina, kad Rusija prisideda prie bombardavimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Jungtinės Valstijos, žmogaus teises ginančios organizacijos ir vyriausybei lojali Sirijos žiniasklaida tvirtina, kad Rusija prisideda prie bombardavimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2018, 4:39 PM

Jungtinės Valstijos, žmogaus teises ginančios organizacijos ir vyriausybei lojali Sirijos žiniasklaida tvirtina, kad Rusija prisideda prie bombardavimų, kurie per penkias pastarąsias dienas nužudė daugiau kaip 350 žmonių, tačiau Maskva vis neigia tokius kaltinimus.

„Vos prieš kelias dienas, mūsų kariškiai, dirbantys Sirijoje priešiškų šalių sutaikymo centre, pasiūlė kovotojams pasitraukti iš Rytų Gutos geruoju – taip, kaip buvo organizuota kovotojų su šeimomis evakuacija iš rytų Alepo“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas per spaudos konferenciją Belgrade.

„Grupuotė „Al Nusra Front“ ir jos sąjungininkai kategoriškai atmetė šį pasiūlymą ir toliau apšaudomi miestą iš savo pozicijų, panaudodami Rytų Gutos gyventojus kaip gyvąjį skydą“, – pabrėžė jis.

Pasak S.Lavrovo, Maskva pasirengusi nagrinėti JT Saugumo Tarybos rezoliuciją dėl 30 parų paliaubų įvedimo Sirijoje, bet šios paliaubos turi galioti ir teroristinėms grupuotėms „Islamo valstybė“ bei „Al Nusra Front“; pastaroji anksčiau yra buvusi „al Qaeda“ atšaka Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.