Vadovauti Europolui pirmąkart paskirta moteris

Belgijos federalinės policijos generalinė komisarė Catherine De Bolle ketvirtadienį tapo pirmąja moterimi, paskirta vadovauti Europolui, ir pažadėjo vystyti Europos Sąjungos aukščiausiosios teisėsaugos agentūros pajėgumus analizuoti saugumo grėsmes.

C.De Bolle gegužės 1 dieną perims Europolo vadovo postą iš brito R.Wainrighto.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
C.De Bolle gegužės 1 dieną perims Europolo vadovo postą iš brito R.Wainrighto.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2018, 9:35 AM

C. De Bolle gegužės 1 dieną perims Europolo vadovo postą iš brito Robo Wainrighto, sakoma ES pranešime.

Europolas turi dar daugiau investuoti į analitinius pajėgumus“, – C.De Bolle sakė vaizdo pranešime, paskelbtame ES oficialiojoje „Twitter“ paskyroje.

„Turime sutelkti išteklius ir žinias, kad susidarytume strateginį vaizdą apie ateitį ir kokių kyla grėsmių Europos piliečių saugumui“, – pridūrė ji.

Apie jos naująsias pareigas buvo paskelbta minint Tarptautinę moters dieną. C.De Bolle gyrė moterų pažangą darbo rinkoje, bet pabrėžė, kad daugelis moterų tebėra priverstos rinktis šeimą arba karjerą.

„Kai prieš šešerius ar septynerius metus pradėjau darbą generalinės komisarės pareigose, galvojau, kad stiklinės lubos jau sudaužytos. Tačiau tai nebuvo tiesa“, – aiškino ji.

Komisarė sakė, kad moterys į bet kokią profesiją atneša gebėjimą išklausyti. Ji pridūrė, kad ši savybė itin svarbi policijos darbe, aiškinantis, kokia yra padėtis.

Europos Taryba paskyrė C.De Bolle ketverių metų kadencijai Europolo būstinėje Hagoje. Jos mandatas taip pat galėtų būti vieną kartą pratęstas.

R.Wainwrightas 28 nares turinčios Europos Sąjungos policijos agentūrai vadovavo nuo 2009 metų. Europolas save vadina pagrindiniu dalijimosi žvalgybos informacija ir operacijų koordinavimo centru.

Europolas palaiko ryšius tarp daugiau kaip tūkstančio teisėsaugos agentūrų ir kasmet padeda vykdyti daugiau kaip 50 tūkst. transnacionalinių tyrimų. Daugiausiai dėmesio skiriama nusikalstamumo ir terorizmo grėsmėms.

Ch.De Bolle buvo išrinkta iš kandidatų, pasiūlytų Europolo vadovybės, o kovo 1-ąją jos kandidatūrai pritarė Europos Parlamento pilietinių laisvių komitetas, nurodė Europos Taryba.

   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.