M. Le Pen perrinkta partijos pirmininke, keis partijos pavadinimą

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen sekmadienį buvo trečiai kadencijai perrinkta Nacionalinio fronto vadove ir ketina įgyvendinti prieštaringai vertinamą savo sumanymą pakeisti partijos pavadinimą.

 M.Le Pen praėjusių metų gegužę pralaimėjo prezidentorinkimuose Emmanueliui Macronui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Le Pen praėjusių metų gegužę pralaimėjo prezidentorinkimuose Emmanueliui Macronui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2018, 4:22 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:11 PM

Ji sekmadienį pasiūlė partiją pervadinti Nacionaline sąjunga, kad būtų pagerintas partijos įvaizdis. 

„Siūlau Nacionalinį frontą pervadinti Nacionaline sąjunga, – per partijos suvažiavimą Prancūzijos šiaurės rytuose esančiame Lilio mieste sakė ji. – Tačiau būtent jūs dėl to balsuosite ir jūs tai nuspręsite.“ 

Per partijos suvažiavimą Prancūzijos šiaurės rytuose esančiame Lilio mieste 49 metų politikė turėtų pristatyti naują partijos tapatybę ir palikti praeityje Nacionalinio fronto pavadinimą, kuris nuo 1972 metų yra siejamas su jos tėvu Jeanu-Marie.

Partijos pavadinimo pakeitimas turėtų pažymėti naują prieš imigracija nusiteikusio judėjimo pradžią. Be to, taip siekiama galutinai atsiriboti nuo Jeano-Marie, kuris sekmadienį galutinai buvo pašalintas iš partijos.

M.Le Pen praėjusių metų gegužę pralaimėjo prezidento rinkimuose Emmanueliui Macronui, surinkdama mažiau, nei buvo tikėtasi, – 34 proc. – balsų. Nuo tada jai sunkiai sekėsi įtvirtinti savo autoritetą, ypač po to, kai ji pripažino, jog savo rinkiminės kampanijos metu padarė klaidų.

„Nepakeitę pavadinimo mes negalėsime sudaryti aljansų. O be aljansų mes niekada neateisime į valdžią“, – praėjusį mėnesį sakė M.Le Pen.

Vėliau sekmadienį ji kreipsis į bendrapartiečius, kurie sekmadienio rytą vienbalsiai ją perrinko partijos vadove dar vienai kadencijai. Manoma, kad naujajame partijos pavadinime išliks žodis „nacionalinis“. Skelbiama, kad partija gali būti pervadinta „Nacionaline sąjunga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.