Belgijos karališkosios šeimos Kanada vos nepasitiko su žiopla klaida

Kanadoje pirmadienį oficialiai sutinkant Belgijos karalių ir karalienę atsitiktinai buvo iškelta Vokietijos vėliava.

Greta Kanados vėliavos buvo iškelta Vokietijos, o ne Belgijos vėliava. Belgijos vėliavos juoda, geltona ir raudona juostos yra vertikalios, o Vokietijos - horizontalios.  <br>D.Umbraso nuotr.
Greta Kanados vėliavos buvo iškelta Vokietijos, o ne Belgijos vėliava. Belgijos vėliavos juoda, geltona ir raudona juostos yra vertikalios, o Vokietijos - horizontalios.  <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-13 10:28, atnaujinta 2018-03-13 11:12

Prie generalgubernatorės Julie Payette rezidencijos augančiame medyje greta Kanados vėliavos buvo iškelta vėliava su horizontaliomis juoda, raudona ir geltona juostomis.

Belgijos vėliavos juoda, geltona ir raudona juostos yra vertikalios.

Vėliava turėjo žymėti medį, kurį rezidencijos teritorijoje 1977 metais, per praėjusį Belgijos karališkųjų asmenų vizitą, pasodino karalienė Fabiola. Netoli šio medžio karalius Philippe'as ir jo žmona Mathilde taip pat turėjo pasodinti medelį.

„Mums rengiantis medelio pasodinimo ceremonijai (rezidencijos) „Rideau Hall“ teritorijoje, buvo atkreiptas mūsų dėmesys, kad supainiota nedidelė vėliava, kuria būdavo žymimas medis, 1977 metais pasodintas Jos Didenybės karalienės Fabiolos“, – sakė J. Payette atstovė.

„Nedelsdami sureagavome į šią situaciją, dar prieš Jų Didenybių atvykimą į medžio pasodinimo (ceremoniją)", – pridūrė atstovė.

Generalgubernatorė atstovauja karalienei Elizabeth II, kuri oficialiai yra Kanados valstybės galva.

Karaliaus Philippe'o ir karalienės Mathilde valstybinis vizitas Kanadoje truks iki kovo  17 dienos. Karališkoji pora turi apsilankyti Otavoje, Toronte ir Monrealyje.

Į generalgubernatorės  rezidenciją jie pirmadienį atvyko atvira žirgų traukiama karieta, lydimi Karališkosios Kanados raitosios policijos narių paradinėmis uniformomis.

Po patrankų saliuto ir sargybos priėmimo karalius Philippe'as padėkojo Kanados kariams, kovojusiems už jo šalies laisvę dviejuose pasauliniuose karuose.

„Mes šiems kariams skolingi už savo laisvę“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.