Gvinėjoje protestuojančios moterys blokavo greitkelį

Gvinėjoje policijos susidorojimu su antivyriausybinių protestų dalyviais pasipiktinusios moterys ketvirtadienį blokavo autostradą sostinėje, praėjus dienai po trijų žmonių žūties per naujausias demonstracijas.

 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 7:26 PM

Maždaug tūkstantis raudonai ir baltai apsirengusių moterų žygiavo per sostinę einančiu Princo keliu. Joms vadovo šalies pagrindinės opozicinės partijos vadovo Cellou Dalein Diallo žmona Halimatou Dalein Diallo, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Moterys skandavo šūkius: „Šalin policijos žiaurumą“ ir „Liaukitės tikslingai žudę“.

Opozicinė Gvinėjos demokratinių jėgų sąjunga (UFDG) savo protestus sostinėje Konakryje rengia nuo vasario 4 dienos vietos rinkimų. Rinkimus pralaimėjusi opozicija tvirtina, kad jų rezultatai suklastoti.

Pasak opozicijos, per policijos pajėgų susidorojimą su protestų dalyviais žuvo daugiau nei 10 žmonių.

Naktį nuo šautinių žaizdų mirė 25 metų vyras Mamadou Saidou Diallo. Jis buvo pašautas trečiadienį ir buvo trečias tą dieną mirtinai sužeistas žmogus, pranešė jo šeima.

Antivyriausybiniai protestai sutapo su geresnių atlyginimų ir darbo sąlygų reikalaujančių mokytojų streiku, kuris baigėsi trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.