D. Tuskas ir Th. May aptarė ES reakciją į buvusio rusų šnipo apnuodijimą

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas ir Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May penktadienį telefonu aptarė Europos Sąjungos oficialią reakciją į buvusio rusų dvigubo šnipo ir jo dukters apnuodijimą Anglijos Solsberio mieste.

 D.Tuskas ir Th.May telefonu aptarė Europos Sąjungos oficialią reakciją.<br> lrytas.lt montažas.
 D.Tuskas ir Th.May telefonu aptarė Europos Sąjungos oficialią reakciją.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-16 21:55

„(Įvyko) pokalbis telefonu su premjere Theresa May, kad parengtume aiškią ES žinutę dėl atakos Solsberyje“, – penktadienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D.Tuskas.

Manoma, kad oficiali ES reakcija dėl to incidento bus paskelbta per Bendrijos viršūnių susitikimą, vyksiantį kovo 22-23 dienomis.

Kiek anksčiau Suomijoje viešintis D.Tuskas „Twitter“ parašė, jog reiškia „visišką solidarumą“ Jungtinės Karalystės ministrei pirmininkei Th.May „šios brutalios atakos, kurią, labai tikėtina, inicijavo Maskva, akivaizdoje“.

„Esu pasirengęs įtraukti šį klausimą į kitos savaitės ES viršūnių susitikimo dienotvarkę“, – sakė jis trečiadienį per spaudos konferenciją Helsinkyje, komentuodamas Londono reakciją į buvusio šnipo apnuodijimą.

Th.May trečiadienį pareiškė, kad iš šalies išsiunčiami 23 rusų diplomatai ir įšaldomi aukšto lygio kontaktai su Rusija, taip pat atšaukiamas aukšto rango asmenų dalyvavimas Pasaulio futbolo čempionato renginiuose, tvirtindama, kad Maskva „kaltintina“ dėl savo buvusio šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukros Julijos apnuodijimo.

Kovo 4 dieną jie buvo rasti be sąmonės ant suoliuko šalia vieno prekybos centro Anglijos pietvakariniame Solsberio mieste.

Nustatyta, kad jie buvo apnuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ („Naujokas“), sukurta Sovietų Sąjungoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.