Kijevo policija metropolitene sulaikė sprogmenų turėjusį vyrą

Kijevo metropoliteno policija stotyje sulaikė keleivį, kuris kuprinėje gabeno trotilo, plastinės sprogstamosios medžiagos ir sprogdiklių, pranešė sostinės policijos atstovai.

Keleivis kuprinėje gabeno trotilo, plastinės sprogstamosios medžiagos ir sprogdiklių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Keleivis kuprinėje gabeno trotilo, plastinės sprogstamosios medžiagos ir sprogdiklių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2018, 1:34 PM

„Šiandien apie 6 val. metropoliteno stotyje „Žytomyrska“ metropoliteno policijos pareigūnai sulaikė vyrą, važiavusį į miesto centrą“, – sakoma ketvirtadienį paskelbtame pareiškime.

Pareigūnų dėmesį patraukė šio keleivio kuprinė, kurią patikrinus buvo rastas maždaug 100 g svorio trotilo luitas, 100 g plastinės sprogstamosios medžiagos, universaliųjų granatų sprogdiklių ir kitokių detonatorių. Į įvykio vietą buvo iškviesta operatyvininkų ir tyrėjų grupė.

Kaip sakė nacionalinės policijos vyriausiosios valdybos Kijeve viršininkas Andrijus Kryščenka, sulaikytas vyras yra gimęs 1990 metais ir kilęs iš Voluinės srities. Jis pastaruoju metu gyveno sostinėje.

Konfiskuoti dalykai buvo nusiųsti ekspertizei, o įtariamąjį apklausia Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) darbuotojai.

„Konfiskuotų (sprogmenų) pakanka, pavyzdžiui, troleibusui, metropoliteno vagonui ar keliems automobiliams sunaikinti“, – sakė A.Kryščenka.

Kijevo policija priminė, kad dėl suplanuotų masinių renginių vyriausybinių pastatų kvartale buvo sustiprintos saugumo priemonės. Papildomos pajėgos pasitelktos ir kitose viešose vietose, metropoliteno stotyse, visuomeninio transporto stotelėse, geležinkelio ir autobusų stotyse, oro uoste.

Trečiadienį Kijeve prie vyriausybės būstinės buvo protestuojama prieš infrastruktūros ministrą Volodymyrą Omelianą, o kilus susirėmimams su policija buvo sulaikyti septyni žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.