Kim Jong-unas: mano „šventa pareiga“ buvo su pirmuoju užsienio vizitu aplankyti Pekiną

Į Kiniją atvykęs Šiaurės Korėjos lyderis šios šalies prezidentui Xi Jinping'ui pareiškė, kad jo „šventa pareiga“ buvo savo pirmojo užsienio vizito atvykti į Pekiną, trečiadienį pranešė Pchenjano valstybinė naujienų agentūra KCNA.

 Kim Jong Unas<br> Scanpix nuotr.
 Kim Jong Unas<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-28 07:53

Viešnagė Pekine yra pirmoji Kim Jong-uno užsienio kelionė nuo pat atėjimo į valdžią 2011 metais.

Santykiai tarp Šiaurės Korėjos ir jos pagrindinės gynėjos tarptautinėje arenoje Kinijos pastaraisiais metais pašlijo, Pekinui vis labiau pykstant dėl savo kaimynės branduolinių provokacijų. Kinija aiškiai parodė esanti pasirengusi palaikyti Jungtinių Tautų sankcijas, kurios Pchenjanui buvo įvestos dėl jo branduolinės ir raketų programų.

Tačiau per banketą Pekine, kaip praneša KCNA, Kim Jong-unas sakė: „Visiškai aišku, kad mano pirmasis užsienio vizitas turi būti į Kinijos sostinę“.

„Tai mano šventa pareiga – kaip žmogaus, kuris turi iš kartos į kartą puoselėti ir toliau palaikyti DPRK (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos, Šiaurės Korėjos) ir PRC (Kinijos Liaudies Respublikos) santykius“, – sakė Kim Jong-unas.

KCNA šį vizitą apibūdino kaip neoficialų ir nurodė, kad sekmadienį prasidėjusi viešnagė tęsis iki trečiadienio. Tai reiškia, kad Kim Jong Uno specialus šarvuotas traukinys į Kiniją atvyko savaitgalį, o antradienį popiet pajudėjo atgal ir trečiadienį paryčiais jau turėjo būti Šiaurės Korėjoje.

Kim Jong-uną šios kelionės metu lydėjo žmona Ri Sol Ju ir keli valstybės pareigūnai bei iškilūs asmenys, nurodė KCNA. Agentūra nepaminėjo Šiaurės Korėjos lyderio sesers Kim Yo Jong, kuri praėjusį mėnesį kaip jo specialioji pasiuntinė dalyvavo Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje.

Ši olimpiada paskatino beprecedentes diplomatines pastangas sumažinti įtampą Korėjos pusiasalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.