Rusija išsiunčia Vengrijos diplomatą dėl Skripalio bylos

Maskva trečiadienį pareiškė išsiunčianti vieną Vengrijos diplomatą, atsakydama į Budapešto sprendimą išsiųsti vieną Rusijos atstovą dėl buvusio Rusijos dvigubo agento Sergejaus Skripalio apnuodijimo Anglijoje.

 Vengrijos ambasadorius taip pat buvo iškviestas į ministeriją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Vengrijos ambasadorius taip pat buvo iškviestas į ministeriją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2018, 5:46 PM

Būdama Europos Sąjungos nare Vengrija palaiko neįprastai šiltus ryšius su Maskva, tačiau praėjusį mėnesį ji kartu su dar 17 ES šalių išreiškė solidarumą Jungtinei Karalystei ir išsiuntė vieną Rusijos diplomatą.

„Atsakydama į nedraugišką ir nepagrįstą Vengrijos reikalavimą išsiųsti Rusijos diplomatinės atstovybės darbuotoją remiantis Didžiosios Britanijos nepagrįstais kaltinimais Rusijai dėl vadinamosios „Skripalio bylos“, Rusija skelbia vieną Vengrijos ambasados darbuotoją nepageidaujamu asmeniu“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Vengrijos ambasadorius taip pat buvo iškviestas į ministeriją, priduriama jame.

Tokių priemonių Rusija ėmėsi likus vos kelioms dienoms iki Vengrijos parlamento rinkimų, per kuriuos dabartinis ministras pirmininkas Viktoras Orbanas veikiausiai užsitikrins dar vieną kadenciją.

Vengrijos dešiniųjų pažiūrų premjeras buvo vienas iš nedaugelio ES lyderių, pasveikinusių Vladimirą Putiną su pergale kovą vykusiuose Rusijos prezidento rinkimuose.

V.Orbanas daugkart ginčijosi su Briuseliu dėl įstatymo viršenybės principo ir imigracijos klausimų. Be to, jis ir V. Putinas nuolat vienas kitą aplanko.

Vengrijos lyderis pareiškė, jog vietoje liberalios demokratijos jis nori kurti „neliberalią valstybę“, kurios pavyzdiniu modeliu nurodė Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.