Įtakinga Ispanijos politikė įtariama suklastojus savo aukštojo mokslo dokumentus

Ispanijos prokurorai ketvirtadienį nurodė pradėję tyrimą dėl vienos valdančiosios konservatorių partijos aukšto rango narės veiksmų, pasirodžius kaltinimų, kad ji įgijo magistro diplomą, pateikusi suklastotų dokumentų.

 Politikė neigė klastojusi dokumentus, reikalingus magistro diplomui gauti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Politikė neigė klastojusi dokumentus, reikalingus magistro diplomui gauti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2018, 12:01 PM

Ministro pirmininko Mariano Rajoy vadovaujamos Liaudies partijos (PP) narė ir Madrido regiono vyriausybės vadovė Cristina Cifuentes įtariama suklastojusi dviejų dalykų pažymius, kad gautų valstybinio Karaliaus Chuano Karloso universiteto diplomą, skelbia šalies žiniasklaida.

Prokuratūros atstovas patvirtino, kad buvo pradėtas tyrimas dėl galimo oficialaus dokumento suklastojimo. Už šį nusikaltimą Ispanijoje numatoma baudžiamoji atsakomybė.

„Pasirodžius informacijai, nurodančiai, kad buvo padarytas nusikaltimas, universitetas nusprendė perduoti ją ministerijai ištirti“, – rašoma minėto universiteto pareiškime.

C.Cifuentes istorija gali dar labiau pakenkti PP reputacijai prieš kitais metais vyksiančius regioninius rinkimus. Jos pirmtakė Esperanza Aguirre, taip pat šios partijos narė, anksčiau įklimpo į skandalą dėl galimo viešųjų lėšų netinkamo panaudojimo.

C.Cifuentes trečiadienį gynė savo veiksmus regiono parlamente, tačiau opozicinė Socialistų partija pareikalavo, kad ji atsistatydintų.

Politikė neigė klastojusi dokumentus, reikalingus magistro diplomui gauti. Vis dėlto įstatymų leidėjams jos paprašius kaip įrodymą pateikti savo magistro darbą, politikė pareiškė, kad šį darbą prarado kraustydamasi į kitus namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.