Į Rusiją grįžo konsultacijoms dėl Solsberio incidento iškviestas ES ambasadorius

Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje, beveik tris savaites praleidęs Briuselyje, kur buvo iškviestas konsultacijoms dėl buvusio rusų dvigubo agento apnuodijimo Didžiojoje Britanijoje, sugrįžo į Maskvą, penktadienį pranešė Bendrijos šaltiniai.

Britanija kaltina Rusiją dėl buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimo kovo 4 dieną Anglijos pietiniame Solsberio mieste.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Britanija kaltina Rusiją dėl buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimo kovo 4 dieną Anglijos pietiniame Solsberio mieste.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-13 20:17

ES lyderiai iškvietė į Briuselį savo pasiuntinį Markus Edererį konsultacijoms kovo 25-ąją, didėjant tarptautiniam spaudimui Maskvai dėl pasikėsinimo į Sergejų Skripalį ir jo dukrą Juliją pietiniame Anglijos mieste Solsberyje.

M. Edereris grįžo į Maskvą ketvirtadienį po konsultacijų ES diplomatinėje tarnyboje, nurodė šaltinis.

ES lyderiai palaiko Britaniją, kuri kaltina Rusiją dėl Skripalių apnuodijimo kovo 4 dieną Solsberio mieste Sovietų Sąjungoje pagaminta nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Cheminio ginklo uždraudimo organizacija (OPCW), ištyrusi Solsberyje paimtus mėginius, ketvirtadienį patvirtino JK išvadas apie panaudotos medžiagos rūšį.

Vakarų šalys po šio incidento išsiuntė daugiau kaip 150 rusų diplomatų. Maskva savo ruožtu kategoriškai neigia esanti kaip nors susijusi su šiuo incidentu ir išsiuntė tokį patį skaičių vakariečių diplomatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.