Kambodžoje dėl insekticidais galimai užteršto vandens mirė 10 žmonių, dar 120 apsinuodijo

Kambodžoje 10 dviejų kaimų gyventojų mirė, o dar 120 žmonių apsinuodijo išgėrę vandens, kuris tikriausiai buvo užterštas insekticidu, sekmadienį pranešė Kračeho provincijos sveikatos apsaugos departamento vadovas.

 Kambodžoje 10 dviejų kaimų gyventojų mirė, o dar 120 žmonių apsinuodijo išgėrę vandens, kuris tikriausiai buvo užterštas insekticidu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kambodžoje 10 dviejų kaimų gyventojų mirė, o dar 120 žmonių apsinuodijo išgėrę vandens, kuris tikriausiai buvo užterštas insekticidu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-06 10:21, atnaujinta 2018-05-06 10:25

Pasak jo, mirusiems ir sunegalavusiems gyventojams pasireiškė tokie patys simptomai, įskaitant kvėpavimo problemas, galvos svaigimą, vėmimą ir skausmus krūtinėje.

Sveikatos apsaugos pareigūnai paėmė vandens ir maisto mėginių iš šių kaimų ir laukia laboratorinių tyrimų rezultatų.

Provincijos policijos viršininko pavaduotojas įtaria, kad į upelį, kurio vandenį žmonės naudoja maistui, pateko lietaus vandens iš netoliese esančių laukų, kur naudojami insekticidai.

Apsinuodijimo maistu ir vandeniu incidentų Kambodžoje įvyksta neretai. Šalyje retai tikrinama gyventojų sveikata, o saugos normų dažnai nepaisoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?