Danija pateikė prašymą prisijungti prie Taline veikiančio NATO kibernetinio saugumo centro

Danija šią savaitę pateikė oficialų prašymą dėl prisijungimo prie Taline veikiančio NATO bendros kibernetinės gynybos kompetencijos centro (CCDCOE), antradienį naujienų agentūrai BNS pranešė šios įstaigos direktorė Merle Maigre.

 Danija šią savaitę pateikė oficialų prašymą dėl prisijungimo prie Taline veikiančio NATO bendros kibernetinės gynybos kompetencijos centro (CCDCOE).<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Danija šią savaitę pateikė oficialų prašymą dėl prisijungimo prie Taline veikiančio NATO bendros kibernetinės gynybos kompetencijos centro (CCDCOE).<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-08 14:25, atnaujinta 2018-05-08 14:29

„Kibernetinės gynybos srityje valstybės turi vis didesnį poreikį bendradarbiauti ir drauge spręsti esminius klausimus. Estams gerai žinoma legenda apie tai, kaip 1219 metais iš dangaus nukrito danų vėliava. Tikimės, kad danų vėliava plevėsuos mūsų vėliavų aikštėje jau 2019 metais, švenčiant dar vieną istorinį įvykį“, – nurodė ji.

2008 metais įkurtas CCDCOE yra nepriklausoma tarptautinė organizacija, kibernetinio saugumo srityje vykdanti taikomuosius tyrimus, analizes ir specialistų mokymus.

Prie CCDCOE jau prisijungė 21 šalis, įskaitant Austriją, Belgiją, Didžioji Britaniją, Vengriją, Vokietiją, Graikiją, Ispaniją, Italiją, Latviją, Lietuvą, Nyderlandus, Lenkiją, Portugaliją, Slovakiją, JAV, Turkiją, Suomiją, Prancūziją, Čekiją, Švediją ir Estiją. Taip pat planuoja prisijungti Australija, Japonija ir Norvegija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.