Taivano eksprezidentas nuteistas kalėti dėl informacijos nutekinimo

Buvęs Taivano prezidentas Ma Ying-jeou buvo nuteistas keturis mėnesius kalėti dėl slaptos informacijos nutekinimo.

 Buvęs Taivano prezidentas Ma Ying-jeou buvo nuteistas keturis mėnesius kalėti dėl slaptos informacijos nutekinimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Buvęs Taivano prezidentas Ma Ying-jeou buvo nuteistas keturis mėnesius kalėti dėl slaptos informacijos nutekinimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2018, 11:34 AM, atnaujinta May 15, 2018, 12:21 PM

Eksprezidentui iškelta byla išryškino nesutarimus tarp prokiniškos politinės stovyklos ir už nepriklausomybę pasisakančių politinių jėgų šioje autonomiją turinčioje saloje.

Byla susijusi su vienu liudijimu, kuris 2013 metais buvo neteisėtai atskleistas Ma Ying-jeou, kai šis dirbo prezidento poste ir turėjo atremti savo oponentų iššūkius parlamente.

Pekinas palaikė glaudžius ryšius su Ma Ying-jeou prokiniška vyriausybe. Tačiau 2016 metų gegužę į valdžią atėjus jo įpėdinei Tsai Ing-wen, vadovaujančiai Demokratinei pažangos partijai, Taibėjaus ir Pekino santykiai smarkiai pašlijo.

Pekinas nutraukė oficialų bendravimą su Tsai Ing-wen vyriausybe, nes ji atsisako viešai sutikti su „vienos Kinijos“ koncepcija.

Pernai rugpjūtį Ma Ying-jeou buvo išteisintas šioje byloje, tačiau prokurorai apskundė teismo verdiktą.

Kaltinimai Ma Ying-jeou susiję su 2013 metais Demokratinės pažangos partijos parlamentaro Ker Chien-mingo jam iškelta byla. Parlamentaras kaltino eksprezidentą nutekinus informaciją, gautą vykdant slaptą pokalbių pasiklausymą.

Kol ėjo prezidento pareigas, Ma Ying-jeou turėjo teisinę neliečiamybę. Tačiau 2016 metų gegužę pasibaigus jo antrai ir paskutinei kadencijai, politikui buvo pateikta virtinė kaltinimų korupcija ir kitais nusikaltimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.