Tautietė užfiksavo, kas dedasi Frankfurto oro uoste: dėl streiko vėluoja skrydis į Lietuvą

Dėl orlaivių pilotų streiko Frankfurto oro uoste užstrigo šimtai žmonių. Oro linijos „Brussels Airlines“ šią savaitę dėl streikų atšaukė tris ketvirtadalius visų skrydžių.

Lėktuvas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lėktuvas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2018, 10:42 PM, atnaujinta May 17, 2018, 2:21 PM

Trečiadienio vakarą vėlavo ir skrydis į Lietuvą. Šiame oro uoste šiuo metu esanti portalo lrytas.lt Auto skyriaus redaktorė Ilona Steponėnė pasakojo, kad eilės milžiniškos, žmonės nuvargę laukia, lėktyvas tėvynėn turėjo kilti prieš kelias minutes, o eilė net nepajudėjo.

Ši protesto akcija buvo surengta verdant platesniam ginčui dėl darbo užmokesčio Vokietijos viešajame sektoriuje, į kurį taip pat yra įsivėlusios komunalinių paslaugų įmonės, vaikų darželiai ir savivaldybių administracijos. „Ver.di“ pirmadienį pranešė, kad streiką taip pat planuojama surengti Miuncheno oro uoste. Profsąjunga reikalauja, kad maždaug 2,3 mln. viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokestis būtų padidintas 6 proc. arba bent 200 eurų (245 JAV doleriais).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.