Pagalbos programos pabaigai besirengianti Graikija suderino galutinį reformų planą

Graikijos kreditoriai, įskaitant Europos institucijas ir Tarptautinį valiutos fondą (TVF), su šalies vyriausybe pasiekė išankstinį susitarimą dėl reformų, kurios turi būti įgyvendintos, kad būtų užbaigta finansinės pagalbos Graikijai programa.

Graikijos kreditoriai, įskaitant Europos institucijas ir Tarptautinį valiutos fondą (TVF), su šalies vyriausybe pasiekė išankstinį susitarimą dėl reformų, kurios turi būti įgyvendintos, kad būtų užbaigta finansinės pagalbos Graikijai programa.<br>"Reuters"/Scanpix nuotr.
Graikijos kreditoriai, įskaitant Europos institucijas ir Tarptautinį valiutos fondą (TVF), su šalies vyriausybe pasiekė išankstinį susitarimą dėl reformų, kurios turi būti įgyvendintos, kad būtų užbaigta finansinės pagalbos Graikijai programa.<br>"Reuters"/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2018, 1:01 PM, atnaujinta May 21, 2018, 1:04 PM

„Šis susitarimas 2018 metų gegužės 24 dieną bus pristatytas Eurogrupei“, – nurodoma Europos Komisijos paskelbtame pranešime.

Manoma, kad euro zonos šalių finansų ministrai penktadienį patvirtins susitarimą. Po to Atėnai planuoja greitai įgyvendinti su kreditoriais suderintas priemones.

„Graikijos vyriausybė sieks kuo skubiau įgyvendinti šias priemones iki Eurogrupės posėdžio, kuris įvyks 2018 metų birželio 21 dieną. Todėl institucijos ir Graikijos valdžia artimiausiomis savaitėmis tęs intensyvias konsultacijas“, – nurodoma pranešime.

Priemonės, kurias turės įgyvendinti Graikijos vyriausybė, yra susijusios su darbo rinka, energetikos rinka ir privatizavimu. Šiuo pagrindu Atėnai po dabartinės pagalbos programos užbaigimo šių metų rugpjūtį galės pradėti derybas su kreditoriais dėl dalies skolos nurašymo ir tolesnio bendradarbiavimo su Europos institucijomis.

Pastaruosius aštuonerius metus Graikija buvo priversta naudotis tarptautinėmis paskolomis, ryžtingai karpyti išlaidas ir įgyvendinti griežtas reformas. Graikijos skola kreditoriams viršija 300 mlrd. eurų, tačiau kol kas neaišku, kokia jos dalis galėtų būti nurašyta ir kokiomis sąlygomis.

Graikijos ekonominė padėtis pastaruoju metu pagerėjo. Bendras šalies biudžeto perteklius pernai paūgėjo nuo 0,6 iki 0,8 proc. BVP. Pirminis biudžeto perteklius sudarė 4,2 proc. BVP, nors tarptautiniai kreditoriai reikalavo tik 1,75 proc. biudžeto pertekliaus ir BVP santykio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.