Pasaulio garsenybės ragina politikus imtis veiksmų dėl lyčių nelygybės

Daugybė pasaulio garsenybių paragino pasaulio lyderius imtis skubių veiksmų kovojant su pasauline lyčių nelygybe, informuoja BBC.

Oprah Winfrey.<br>Scanpix nuotr.
Oprah Winfrey.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-21 10:24, atnaujinta 2018-05-21 10:33

Atvirame laiške 140 pasirašiusiųjų garsenybių įspėja politinius lyderius dėl nelygybės lyčių atžvilgiu ir reikalauja įsipareigoti padėti kiekvienai mergaitei gauti išsilavinimą bei pasinaudoti savo valdžia, kad „pasiektų istorinius moterų padėties pokyčius“.

Tarp laišką pasirašiusių asmenų yra tokios įžymybės, kaip amerikiečių aktorė Meryl Streep, JAV televizijos žvaigždė Oprah Winfrey, aktorė Natalie Portman, britų aktorius Michaelas Sheenas bei kiti.

„Brangūs pasaulio lyderiai, mes įspėjame jus dėl 130 mln. išsilavinimo neturinčių mergaičių, dėl 1 mlrd. moterų, neturinčių galimybės naudotis banko sąskaita, dėl 39 tūkst. šiandien nuotakomis tapusių mergaičių, dėl moterų visur, kurioms už tą patį darbą mokama mažiau nei vyrams. Niekur pasaulyje moterys neturi tokių pačių galimybių kaip vyrai, bet lyčių nelygybė yra didesnė skurde gyvenančioms moterims. Skurdas – moterų diskriminacijos šalininkas, ir mes nebūsime pasyvūs stebėtojai, kol nėra atsižvelgiama į vargingiausias moteris“, – rašome laiške.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.