Atsistatydino ketvirtojo pagal dydį Rusijos miesto Jekaterinburgo meras

Ketvirtojo pagal dydį Rusijos miesto meras, Kremliaus kritikas Jevgenijus Roizmanas antradienį atsistatydino protestuodamas prieš įstatymą, kuriuo panaikinami tiesioginiai mero rinkimai.

 Ketvirtojo pagal dydį Rusijos miesto meras, Kremliaus kritikas Jevgenijus Roizmanas antradienį atsistatydino protestuodamas prieš įstatymą, kuriuo panaikinami tiesioginiai mero rinkimai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ketvirtojo pagal dydį Rusijos miesto meras, Kremliaus kritikas Jevgenijus Roizmanas antradienį atsistatydino protestuodamas prieš įstatymą, kuriuo panaikinami tiesioginiai mero rinkimai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AP, „Interfax“ ir lrytas.lt inf.

2018-05-22 12:23, atnaujinta 2018-05-22 12:26

Apie savo atsistatydinimą Jekaterinburgo meras ir miesto dūmos pirmininkas J. Roizmanas paskelbė deputatams rengiantis įtraukti į įstatus pataisą dėl merų rinkimų panaikinimo. Nuo šiol Jekaterinburgo merus rinks ne gyventojai, o Dūma.

Balandžio mėnesį miesto dūma, nepaisydama didelių protestų, pritarė įstatymui su minima pataisa. Įstatymo projektą parengė provyriausybinė frakcija.

J. Roizmanas, kuris penkerių metų kadencijai buvo išrinktas 2013-aisiais, yra vienas iš nedaugelio Rusijos regionų aukšto rango pareigūnų, atvirai kritikuojančių prezidentą Vladimirą Putiną ir remiančių jo nesutaikomą priešininką, opozicijos lyderį Aleksejų Navalną.

Jis taip pat ragino boikotuoti kovo mėnesį įvykusius prezidento rinkimus ir sakė, kad jie nėra nei laisvi, nei sąžiningi.

J. Roizmano atsistatydinimo pareiškimą miesto deputatai svarstys per penktadienio posėdį.

Sverdlovsko srities Įstatymų leidžiamojo susirinkimo deputatai balandžio 3 dieną priėmė gubernatoriaus pateiktą įstatymo projektą dėl tiesioginių Jekaterinburgo miesto mero rinkimų atšaukimo.

J. Roizmanas pareiškė, kad nenori dalyvauti įtraukiant į miesto įstatus mero rinkimų atšaukimą ir neketina pasirašyti atitinkamo dokumento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.